Foto: Reuters/Scanpix

Septiņdesmit gadus pēc izpostīšanas Otrajā pasaules karā atdzims Frankfurtes vēsturiskais centrs. Pilsētas nākotnes vīzijas projekts paredz 20 jaunu un 15 rekonstruētu ēku celtniecību līdz 2017. gadam, raksta portāls dw.de.

Darbi tiks koncentrēti teritorijā starp katedrāli un Romerberga laukumu – pašlaik jau tiek raktas būvbedres un lieti pamati vecajām pilsētas ēkām, kuru rekonstrukcija notiek specializētās darbnīcās.

Piemēram, kokgriezēju darbnīcā Lemgo pilsētā Lejassaksijā pašlaik tiek atjaunota kādreiz ekstravaganti rotātā Zelta svaru māja, kas bijusi viena no krāšņākajām renesanses laika koka ēkām Frankfurtē. Darbam pie tās koka karkasa būs nepieciešamas aptuveni 7500 darba stundas, un meistari izmanto ozolkoku, kas ir pat 500 gadu vecs. Vasarā četrstāvu koka ēkas karkass tikšot nogādāts Frankfurtē pie Mainas un uzstādīts.

Plānots, ka Frankfurtes vecpilsēta būs vēl viens rekonstrukcijas un arhitektūras veiksmes stāsts Vācijā, kas pēc Otrā pasaules kara daudzviet tika uzcelta praktiski no jauna, saglabājot arī vēsturisko šarmu. Pirms kara Frankfurtes vecpilsēta bija viens no skaistākajiem koka un pildrežģu arhitektūras paraugiem Vācijā. Pašlaik pēc vēsturiskajiem plāniem un paraugiem tiek atjaunotas 15 ēkas, savukārt 20 ēkas tiek celtas no jauna, saglabājot vēsturisko pilsētas raksturu. Plānots, ka šādi metrapolei tiks piešķirts lielāks vēsturisks šarms, kas palīdzēs piesaistīt vēl vairāk tūristu. 

Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas ap 170 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!