Foto: Vida Press

Pirms gada modes biznesā spoži debitēja kanādiete Šantele Brauna-Janga, kuru modes pasaulē pazīst kā Vinniju Hārlovu (attēlā). Viņa cieš no vitiligo – slimības, kā rezultātā organisms izstrādā antivielas pret pigmentu un ķermeni un seju klāj lieli, balti plankumi.

Jaunietes stāsts ir kā moderna pasaka - slimības dēļ viņa skolas laikā izsmieta, saukāta par zebru un govi, un nākotne rādījusies drūmos toņos. Tad meitene iemācījusies sevi pieņemt tādu, kāda viņa ir, un defektu padarīt par efektu.

Pēc dalības populārajā jauno modeļu šovā America's Next Top Model viņai pavērušās daudzas durvis - lai gan daudzas no Tairas Benksas atklātajām meitenēm pazūd nežēlīgajā modes biznesā, Šantele turpina mirdzēt modes skatēs.

Meitene sākusi sadarbību ar tādiem populāriem un īpaši jauniešu iemīļotiem zīmoliem kā Diesel un Desigual, piedaloties gan viņu modes skatēs, gan reklāmas kampaņās.

Instagram tīklā meitenei ir vairāk kā 430 000 sekotāju, un viņa kļuvusi par to cilvēku, kuri sirgst ar vitiligo, iedvesmotāju, mudinot viņus pieņemt savu citādo izskatu un iemīlēt sevi - tad arī līdzcilvēku attieksme mainīšoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!