Foto: Kadrs no video

Plašajās interneta dzīlēs snauž daudz pērļu, par kurām neviens pat nenojauš, un visbeidzot ārvalstu mediji slavas saulītē izcēluši latviešu veidotu video, kurš vietnē YouTube publicēts februārī.

Izklaidējošais tehnoloģiju un zinātnes interneta medijs Sploid Gizmodo aizvadītajā nedēļā saviem lasītājiem pavēstījis par izklaidēm, ko bariņš latviešu šī gada februārī veikuši uz aizsalušā Baltezera.

"Ziema cilvēkus padara izmisušus. Būdami ieskauti sniegā vairākus mēnešus, cilvēki zaudē dzīvesprieku. Staigāt pa aizsalušu ezeru nav ērti. Taču štrunts ar to visu! Cilvēkiem jābūt cilvēkiem, tāpēc daži pārgalvji, kam bija piegriezusies ziema, ar motorzāģi nolēma sazāģēt sasalušo ezeru un no ledus izveidot karuseli. Tas izskatās ļoti jautri," vēsta portāls.

Videoklipā iemūžināts, kā vairāki latvieši ezera vidū izzāģē milzīgu ledus apli un nelielu caurumu, kurā tiek ievietots motorlaivas dzinējs, lai iekustinātu milzīgo ledus gabalu un radītu karuseļa efektu. Kad tas paveikts, sākas virpuļošana un slidošana pa to.


Vēsts par latviešu vērienīgajām izklaidēm aizvadītajā nedēļā kļuva par vienu no šī medija lasītākajām ziņām, un tā apskatīta vairāk nekā 108 tūkstoš reižu. Arī pats video izpelnījies interneta hita statusu - vietnē YouTube tas apskatīts vairāk nekā pusmiljons reižu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!