Foto: AP/Scanpix

Pēdējā laika aktuālākais sarunu temats Latvijā ir bēgļu iespējamā ierašanās. Ezotērikas speciāliste un dzīves eksperte Elita Drāke saliek visu pa plauktiņiem, no kosmosa viedokļa atklājot bēgļu tuvošanās iemeslus un vēlamo tautas rīcību šajā sakarā.

"Jau tad, kad Latvija iestājās Eiropas Savienībā, bija zināms, ka par to būs kaut kas jādod pretī. Par visu dzīvē ir jāmaksā. Un nevar apgalvot, ka tas būtu negodīgi vai šausmīgi, tā vienkārši ir dzīves realitāte," sarunā ar DELFI Izklaidi skaidro Drāke.

Viņa uzsver, ka bēgļu iebraukšanas sakarā latviešu tautai būs ar daudz ko jārēķinās. "Eiropā sāksies asiņu sajaukšanās, ar to jārēķinās. Skaidrs, ka iebraucēji sāks precēties ar vietējiem, dzims bērni, būs jauktās ģimenes. Bet asiņu sajaukšanās nav slikta.

Uztraukumu varētu radīt biedējošā ziņa, ka līdz ar bēgļiem Eiropā iepludināti tiek teroristi. Mums šī doma jāpieņem tāpat, kā savulaik bija jāpieņem karš un citi nenovēršami notikumi.

Tas, ko mēs varam darīt - lieki netērēt laiku uztraucoties. Vilciens ir iekustināts un vairs nav apturams. Ir jāpieņem pasaule tāda, kāda tā ir un jākoncentrējas uz sevi un domu, kā uzlabot pašam savu dzīvi šodien," skaidro Drāke.

Viņa iesaka sākt dzīvot pēc formulas - nekad nevari būt drošs par rītdienu, tāpēc baudi šodienu. Šodien vēl bēgļi nav ieradušies, tāpēc tā vietā, lai satrauktos, laisks jāvelta kam citam, jo neviena satraukums nepalīdzēs.

"Arī man šis periods nav viegls. Arī es baidos par rītdienu, kas var nepienākt. Tāpēc dzīvoju šodienai, jo tā ir vienīgā izeja," saglabāt vēsu prātu mudina eksperte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!