Foto: Vida Press

Tūristi Ķīnā pārcietuši nāves bailes, kad nesen atklātais garākais stikla pastaigu ceļš virs 180 metrus augstas aizas, skaļi brakšķot saplaisājis brīdī, kad uz tā atradušies cilvēki, raksta The Telegraph.

Foto: Vida Press

Tūrists no Ķīnas Lee Dong Hai 5. oktobrī izbaudījis Yuntai kalna pastaigu ceļu, kad izdzirdis krakšķošu skaņu. Paraugoties uz leju, viņš redzējis, ka stikls zem kājām ir saplaisājis. Par piedzīvoto vīrietis pastāstījis sociālā medija Weibo profilā.

A glass pane on a new transparent walkway shattered yesterday on 3,540ft high cliff on Yuntai Mountain, Central China pic.twitter.com/i5P53WnikG— People's Daily,China (@PDChina) October 6, 2015


"Daudzi cilvēki sāka kliegt," raksta Hai. "Es arī kliedzu, kliedzu, ka tas tiešām ir saplīsis. Tad grūdu sev priekšā stāvošos tālāk, lai ātrāk varētu tikt prom."

Pēc šī incidenta tilts apmeklētājiem slēgts. Dabas parka pārstāvis gan paziņojis, ka kāds uz stikla virsmas nometis saulesbrilles vai termokrūzi, tāpēc tas saplaisājis, bet nevienam patiesībā briesmas nav draudējušas, raksta The Telegraph.

Foto: Vida Press

Pastaigu ceļa aprakstā teikts, ka tas var izturēt 800 kilogramu svaru uz kvadrātmetru un stikls ir 2,7 centimetrus biezs. Tas jau pasludināts par garāko stikla tiltu pasaulē. Tilts tika atklāts 20. septembrī un piesaistīja ļoti lielu tūristu interesi. Tomēr tika arī ziņots, ka daudziem, ejot pa augsto stikla tiltu, sākušās panikas lēkmes, palūkojoties lejup. Vairāk par tiltu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!