Oktobra sākumā jau tradicionāli Berlīnē baudāms viens no krāšņākajiem gaismas festivāliem pasaulē. Šogad Vācijas galvaspilsētā tādi ir pat divi Gaismas festivāls (Festival of Lights) un festivāls "Berlin leuchtet" (Izgaismotā Berlīne) – ļoti atšķirīgi, vērienīgi un spilgti.

Kā teikts Berlīnes tūrisma portālā Visitberlin.com, pilsētu apbūrusi maģiska gaisma. Šogad festivāli ir vēl košāki nekā citus gadus, jo Gaismas festivāls svin savu 10. jubileju.

"Berlin leuchtet" notika 2. oktobrī, bet Gaismas festivāls visā krāšņumā noris tieši pašlaik – no 9. līdz 18. oktobrim. Ik gadu šos pasākumus apmeklē vairāki miljoni cilvēku.

Kā jau ierasts krāšņi un daudzveidīgi izgaismoti ir Berlīnes simboli – Brandenburgas vārti, Berlīnes doms un Potsdamas laukums. Tie esot galvenie pieturpunkti plašajā gaismas objektu ķēdē. Turklāt izgaismoti ir ne tikai objekti, bet arī ceļi, kas tos savieno, kā arī atsevišķas vietas Berlīnes priekšpilsētās, tādējādi jaunā gaismā redzama visa pilsēta. Gaismas pavediens cauri Berlīnei vīsies līdz pat 18. oktobri, teikts Visitberlin.com.

Protams, visu objektu apskate ir bez maksas.

Tiek piedāvāti arī dažādi gaismas objektu un gaismas ceļu apskates veidi. Piemēram, izstrādāti vairāki velomaršruti, pa kuriem braucot, vislabāk aplūkot mirdzošo Berlīni. Tāpat iespējams doties arī izbraucienā ar speciālu autobusu vai kuģīti pa Šprē upi vai kanāliem. Interesants veids, kā izbaudīt festivālu, ir doties to apskatīt gaismas karietē – tiek piedāvātas dažādas ekskursijas izgaismotos ratos, ko sedz caurspīdīgs jumts. Tajos var satilpt līdz pat 20 cilvēku, un šādas tūres piedāvā gan privātas kompānijas, gan arī pašvaldība. To ilgums var būt no 45 minūtēm līdz pat trim stundām.

Vairāk informācijas: Visitberlin.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!