Foto: AFP/Scanpix

Katru rudeni Meksikā tiek organizēts Katrīnas gājiens jeb parāde, kas ievada Visu svēto dienas pasākumus, bet vienlaicīgi raksturīgs tieši Meksikai. Šī pasākuma "dreskods" ir "Elegants skelets", kas ir kādreiz populāra komiksa nosaukums.

Katrīnas tēls kļuvis slavens pateicoties 1913. gadā publicētam komiksam, kura autors ir Hosē Gvadalupe Posada. Tas vēstīja par kāda skeleta piedzīvojumiem, kas parasti tika attēlos ar tajā laikā modernu platmali galvā, raksta Gomanzanillo.com. Tieši tādēļ šajā gājienā ierasts redzēt dāmas krāšņos tērpos ar skaistām cepurēm, bet izkrāsotām sejām, kur parasti iezīmēti stilizēti miroņu vaibsti.

Foto: AFP/Scanpix

Šī parāde esot mēģinājums tradicionālo Visu svēto dienu atgriezt pie meksikāņu tradīcijām un mazināt amerikāņu Helovīna ietekmi. Katrīnas parādes notiek daudzviet Meksikā. Viena no populārām šī pasākuma vietām ir, piemēram, Los Labradores rančo, kur gājienā piedalās vairāki tūkstoši cilvēku.

Arī Meksikas galvaspilsētā Mehiko ik gadu notiek vērienīgas skeletu svinības – Katrīnas gājiens, kas ievada Visu svēto dienas svētku nedēļu. Šogad parāde notika 25. oktobrī un pulcēja tūkstošiem izkrāsotu ļaužu krāšņos tērpos. Lūk, ieskats "baisajos" svētkos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!