Foto: DELFI

Pasaulslavenā ceļvežu izdevniecība "Lonely Planet" 2015. gada nogalē laidusi klajā bukletu par Latvijas tūrismu "Why Visit Latvia" (Kāpēc apmeklēt Latviju), informē Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra (TAVA).

Jau ziņots, ka ceļvežu izdevējs "Lonely Planet" piešķīris Latvijai titulu "Best in Travel 2016" (Labākais tūrismā 2016. gadā) un iekļāvis to nākamajā gadā apmeklējamo pasaules valstu sarakstā. Tieši šī iemesla dēļ arī tapis jaunais izdevums.

Tā izdošanu atbalstījusi arī Tūrisma attīstības valsts aģentūra, bet izdevums veidots redakcionāli neatkarīgi. ""Lonely Planet" speciālisti paši rakstījuši tekstu, fotografējuši, maketējuši un paši arī nodrukājuši pēc formāta nelielo, bet saturiski ietilpīgo, vizuāli izteiksmīgo un ērti lietojamo bukletu "Why visit Latvia". Izdevēji devuši arī savu atbildi uz bukleta nosaukumā minēto jautājumu un uzskaitījuši, viņuprāt, 10 mūsu galvenās tūrisma vērtības," savā Facebook profilā raksta TAVA.

Ceļotājiem ieteikts apskatīt Vecrīgu ar viduslaiku apbūvi un saulainiem skvēriem, jūgendstila mantojuma celtnes, skaistās pludmales, vēsturiskās pilis, īpaši Rundāles pili, krāšņos mežus, mazpilsētas, baudīt mākslu Rotko centrā, kā arī izbaudīt nervus kutinošus mirkļus , piemēram, Karostā. Tāpat slavēta mūsu virtuve un pavārmāksla.

Bukletu rotā gan "Best in Travel 2016" un "Lonely Planet" logotips, gan Latvijas tūrisma sauklis "Latvia. Best Enjoyed Slowly" (Apceļo Latviju bez steigas).

Izdevuma metiens ir 20 tūkstoši eksemplāru, valoda – angļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!