Foto: Kadrs no video
Zombiji ir vieni no biedējošākajiem kinofilmu tēliem. To glāžainais, asinskārais skatiens, kroplīgā gaita, baisie vaidi un šausminošās sejas daudziem likušas naktīs murgot. Nesen tapis video, kurā atspoguļots, kā laika griezumā mainījies šo tēlu izskats kinofilmās.

YouTube kanālā Top Trending šonedēļ publicēts visnotaļ izglītojošs sižets. Tajā ar dažādu grima triku palīdzību uzskatāmi nodemonstrēta zombiju evolūcija kinematogrāfijā.

Gandrīz trīs minūtes garajā sižetā parādīti vairāki zombiju tipāži. Tā, piemēram, nereti filmās parādās "vudū zombiji" - tās ir dzīvas būtnes, kuras pārvēršas, iedzerot noburtu dziru. Šie cilvēki kļūst par bezspēcīgiem radījumiem, kas seko sava pavēlnieka norādījumiem.

Tāpat filmās parādās tā saucamie "dzīvie miroņi" - cilvēki, kuri augšāmcēlušies no kapa un kļuvuši par asinskāriem, bet diezgan lēnīgiem un gausiem zombijiem.

Savukārt īpaši nekrietni un slepkavnieciski zombiji kinofilmās parādās mūsdienās. Parasti šie radījumi tiek atainoti kā baisa paskata, neuzvarami un asinskāri nezvēri bez dvēseles.

Kā liecina video, attīstoties grima tehnoloģijām, daudz biedējošāki filmās kļuvuši arī zombiji, jo kosmētika sniedz neierobežotas iespējas vizāžistiem izpaust savu domas lidojumu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!