Piektdien, 22. aprīlī, Dabas aizsardzības pārvalde aicina doties izzinošā pārgājienā Gaujas nacionālā parka Līču Laņģu klintīs, kas atrodas Priekuļu novada Lodes pagastā, informē pārvaldes pārstāve Inese Pabērza.

Interesenti aicināti pulcēties pulksten 11 Priekuļu novada Liepas pagasta Liepā (stāvlaukumā pie autobusu pieturas). Pārgājiena kopējais ilgums būšot aptuveni 3,5 līdz 4 stundas. To laikā tikšot mērots ceļš no stāvlaukuma līdz Līču – Lanģu klinšu takai, kas pērn ieguvusi jaunu infrastruktūru. Tur pārgājiena dalībnieki varēs noklausīties Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistes Baibas Līviņas-Jarohovičas stāstījumu par vietas unikalitāti.

Lai plānotu pasākuma norisi, organizatori lūdz iepriekš pieteikties, zvanot 29433353 vai rakstot baiba.livina@daba.gov.lv.

Līču – Laņģu klintis ir ap kilometru gara klinšaina smilšakmens krauja Gaujas senlejas kreisajā krastā. Kopumā Līču – Laņģu klintīs ir astoņi lieli avoti un deviņas alas un nišas. Šajā ainaviski pievilcīgajā Gaujas nacionālā parka teritorijā sastopamas arī daudzas retu kukaiņu sugas, interesanti augi un putnu ligzdošanas vietas.

Pērn ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu tika izbūvēta gājēju taka "Līču Laņģu klintis" gandrīz 1,5 kilometru garumā, kas ļauj iepazīt šo vietu ērtāk un drošāk.

Vairāk par klintīm lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!