Foto: PantherMedia/Scanpix
Atkal sarosījušies konspirācijas teoriju piekritēji un pasaules gala gaidītāji. Tie uzskata, ka pavisam drīz Zemē ietrieksies planēta X jeb Nibiru, kas ik pa laikam ieklīst Saules sistēmā.

Uzmanību izpelnījies "YouTube" kanāls "Nibiru Planet X 2016". Tajā regulāri tiek publicēti video, kas it kā apliecina, ka šī noslēpumainā planēta pamazām tuvojas Zemei un drīzumā notiks sadursme.

Tā, piemēram, nesen publicēts sižets, kurā apkopotas šomēnes tapušas bildes, kurās it kā redzama planēta X pavisam tuvu Zemei.

Tāpat vienā no daudzajiem video teikts, ka augustā bija novērojams tā dēvētais sarkanais mēness, un arī pie šīs dabas parādības vainojama Nibiru – planēta esot aizsegusi Saules atstaroto gaismu.

Konspirācijas teoriju piekritēji uzskata, ka planēta X riņķo pavisam tuvu Zemei. Viņuprāt, sarkanais mēness iezīmējis lielas nelaimes tuvošanos. Vienā no sižetiem teikts, ka arī septembrī, visticamāk, pilnmēness iekrāsosies sārts, un tā būs pavisam droša zīme, ka notiks pasaules gals.

Pasaules gala gaidītāju uzmanību pievērsis fakts, ka pēdējos 2000 gados tikai dažas reizes bijis novērojams sarkanais Mēness, kas nereti tiek dēvēts arī par "asiņaino". Savukārt kopš 2014. gada parādība jau bijusi vairākkārt.

Turklāt sazvērestības teoriju atbalstītāji uzskata, ka zinātnieki, dažādu valstu valdības un vadītāji no parastajiem cilvēkiem apzināti slēpj faktu par gaidāmo sadursmi, kas tiek paredzēta septembra otrajā pusē.

Kari, terorakti un citas nelaimes esot veids, kā maldināt cilvēkus un novērst uzmanību no būtiskākā – ka septembrī Zeme un viss dzīvais ies bojā sadursmē ar planētu X.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!