Foto: Publicitātes foto

Kārdinoša karstvīna smarža, greznas piparkūkas, vietējo ražotāju gardumi un amatnieku darinājumi – Ziemassvētku tirdziņš ir viena no drošākajām pazīmēm, ka svētki tuvojas. Madonas Saieta laukums arī šogad jau otro reizi uz vienu nedēļu kļūs par satikšanās, kopā būšanas un Ziemassvētku gaidīšanas vietu, pastāstīja Madonas novada Tūrisma informācijas centra speciāliste Ilze Riekstiņa.

Ik dienu no 19. līdz 26. decembrim darbosies tirdziņš, kur apmeklētāji varēšot piedzīvot katrs savu Ziemassvētku brīnumu. Tas atradīsies 500 kvadrātmetru lielā apsildāmā paviljonā zem jumta, lai padarītu ērtāku gan iepirkšanos, gan svētku noskaņas baudīšanu. Tirdziņā vietu radīs gan vietējie ražotāji, gan amatnieki, būs gan kārumi un gardumi, gan izstrādājumi skaistumam un dāvanām. Būšot arī visīstākais karstvīns un silti kāposti ar desiņām katru dienu.

Labvēlīgu laika apstākļu gadījumā gaidāmas arī dažādas ziemai atbilstošas aktivitātes. Labam noskaņojumam ik dienas skanēs Ziemassvētku mūzika. Savukārt katru dienu noteiktā laikā, sadarbojoties ar lieliskiem labi zināmiem un ne tik zināmiem, ar pieredzējušiem un pavisam jauniem talantiem un radošiem skatuves māksliniekiem, izskanēs īpašas koncertprogrammas un izrādes. To laikā tiks izdziedātas skaistākās Ziemassvētku dziesmas, izstāstīti jaukākie Ziemassvētku stāsti, izdancotas latviskākās rotaļas un dejas, kā arī sagaidīts pats Ziemassvētku vecītis. Bet pavisam īstu rūķošanos nodrošinās saldā karameļu darbnīca un radošās Ziemassvētku darbnīcas, piedāvājot pašiem izveidot interesantākos dekorus, eglīšu rotājumus, kā arī vēl daudz ko citu.

Vairāk informācijas: www.visitmadona.lv.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Uz Vidzemes mazpilsētu Madonu ved autobusi no visām Latvijas pusēm. Tomēr visērtāk doties ar savu personīgo auto, lai būtu iespēja apskatīt arī citus Madonas apkaimes tūrisma objektus. Attālums no Rīgas līdz Madonai ir aptuveni 166 kilometru. Vairāk par Madonas apskates objektiem lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!