Foto: Shutterstock

Pagājušā gadsimta 50. gados ASV pilsētā Skajforestā, Kalifornijā, ļoti populārs bija Ziemassvētku vecīša ciems. Tagad tas atklāts no jauna un jau iemantojis bērnu sajūsmu un vecāku nostalģisku atzinību.

Pirms vairāk nekā pusgadsimta Santaklausa ciems bijusi vieta, kur gūt priecīgas svētku sajūtas un baudīt sirsnīgas un aizkustinošas atrakcijas, kas piesaistīja apmeklētājus adventes un Ziemassvētku laikā. Ļaudis no visām malām devušies turp satikt Santaklausu un viņa palīgus.


80. gadu vidū šī vieta bija savas popularitātes virsotnē, un to atzina par vienu no jaukākajām vietām uz Zemes, raksta portāls "Housebeautiful". Tomēr pēc tam vairs tik spoži negāja, un 1998. gadā atrakciju parks bankrotēja. Gandrīz 20 gadus tas bijis slēgts un aizmirsts, bet nu to iegādājušies jauni īpašnieki un šogad atkal atvērts Skajparkas Ziemassvētku vecīša ciems (Skypark at Santa's Village).

Šogad atklātajā parkā pilnībā atjaunotas oriģinālas atrakcijas, kā arī tām pievienojušās jaunas aktivitātes bērniem un viņu vecākiem, lai siltajā Kalifornijā uzburtu Ziemassvētku sajūtas. Daudzi vecāki šeit vedot savus bērnus, jo vēl spilgti atceras bērnību, kad izklaidējušies Ziemassvētku vecīša ciemā, raksta portāls "Housebeautiful". Jāpiebilst, ka parka mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka ieejas biļetes jāiegādājas jau krietnu laiku iepriekš, jo uz tuvākajām dienām tās jau izpirktas.

Parkā ir īsts Polārais ekspresis, kurā bērni tiešām var izbraukāt Santaklausa ciema teritoriju.

Protams, viena no iecienītākajām apskates vietām katram bērnam ir apaļā un jaukā Ziemassvētku vecīša māja, kur viņš gatavs paņemt klēpī un aprunāties ar katru mazo apmeklētāju.

Pie mājas ir arī pastkastīte, kur iemest savu vēstuli vecītim. Ja iemetīsi vēstuli pats, tā taču noteikti nonāks īstajās rokās un nenoklīdīs pastā.

Uz ielām parkā ir Ziemassvētku sarkanbalto ledeņu standziņu zīmes un gaismiņas.

Un neiztikt arī bez piparkūku namiņiem, kas pilnas ar saldumiem, ja nu kādam nepieciešams atjaunot enerģijas rezerves.

Just like I remembered it (with a new coat of paint). #skyparksantasvillage

A photo posted by @vbinla on Dec 2, 2016 at 3:51pm PST

Tiem, kas Ziemassvētku brīnuma noskaņās vēlas arī apprecēties, iespējams mīt gredzenus parka kapelā.

Merry Christmas Everyone 🎄 #christmas #elves #choochootrain #socute

A photo posted by Joshua J Obando (@joshua_j_obando_) on Dec 3, 2016 at 7:22pm PST

Lai arī parkā tagad atrodamas visdažādākās un jaunākās tehnoloģijas, tā autoriem izdevies saglabāt arī vēsturisko retro elpu un autentisku noskaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!