Foto: Privātais arhīvs

Bieži vien, paņemot suni no patversmes, lielākais darbiņš jaunajam saimniekam ir vēl tikai priekšā. Tas saistīts ar apmācību, skološanu, lai mīlulis būtu paklausīgs un lieliski iekļautos ikdienas dzīvē. Šis darbiņš nav neizdarāms, taču ir ārkārtīgi atbildīgs. Arī dzīvnieku patversmē "Labās mājas" mīt suņi, kuru audzināšanā saimniekam vajadzēs veltīt lielāku uzmanību un laiku. Ja vēlies kādam no suņiem palīdzēt, sazinies ar patversmi, bet turpinājumā var lasīt darbinieku sagatavotos suņu raksturojumus.

Apmēram piecus gadā vecā laikas jauktenīte Pepija apkārtlūko pēc ģimenes, kurā viņa kļūs par ļaužu pilntiesīgu pavadoni. Patīk mīļoties, spēlēties, pastaigāties, parieties jeb, citiem vārdiem sakot, ir dzīvespriecīgs, adekvāts, aktīvs, paklausīgs, kārtīgs suns. Iepriekš dzīvojusi dzīvoklī, no mājām šķīrās saimnieku veselības stāvokļa dēļ. Piemērota tikai aktīviem saimniekiem, var ģimenē ar bērniem, dzīvošanai iekštelpās (ir ļoti tendēta uz komunikāciju ar cilvēku) un noteikti bez peļu junkura mājās!

Apmēram divus gadus vecajam garspalvainajam skaistulim Robim tiek meklēti saimnieki, kuriem suņa skološana ir pašsaprotama; noteikti bez mazu bērnu klātbūtnes mājās. Ar savējiem Robis ir feins un mīļš dauzoņa.

Apmēram gadu vecā sunīte Baltā ir īpašnieku nodots suns – it kā izbraucot no valsts. Baltajai tiek meklēti godprātīgi saimnieki, kuriem suņa skološana ir pašsaprotama; noteikti bez bērnu klātbūtnes mājās.

Skaistulis Lācis, kura vecums ap gadiem trim, apkārtlūko pēc krietna saimnieka. Kāds tad ir krietns? Kurš suni mācīs, audzinās, kārtīgi pieskatīs! Lācis nederēs mājās, kur apkārt nav kārtīgas sētas, kur mājo citi mazāki mājdzīvnieki un mājputni. Vistu nebūs ne pašiem, ne kaimiņiem, ja ārpus pagalma ar suni nedosies pastaigās un sēta nebūs kārtīga, var ņemt brīvsoli. Citādi Lācis ir labdabīgs, jautrs, aktīvs un, nenoliedzami, skaists dzīvnieks!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!