Kādā fermā Ontario, Kanādā, nesen dzimuši jēriņi, no kuriem viens diemžēl piedzīvojis nelāgu likteni. No viņa atteikusies māte, taču mazulis mieru radis suņa klātbūtnē. Lai arī nu tapis zināms, ka dažas nedēļas vecais dzīvnieks tomēr nav izdzīvojis, turpinājumā var iepazīties ar jēriņa Džerija interesanto stāstu.

Portālam "The Dodo" dzīvnieku glābšanas organizācijas "Black Goat Farm and Sanctuary" pārstāve Megana Mostači atklājusi, ka Džerijs bijis mazākais no visa jēriņu metiena, tamdēļ māte no mazuļa atteikusies, lai spēcīgākie varētu izdzīvot. Saimnieks no Džerija atteicies, savukārt pēc tam jērs nonācis Mostači ģimenes gādīgajās rokās.

Iepriekšējais saimnieks neredzējs iespējas, ka Džerijs varētu izdzīvot, un visai drīz par to pārliecinājusies arī Mostači. Neilgi pēc tam, kad jērs nonācis viņas un vīra aprūpē, mazulim konstatētas elpošanas problēmas un septiska infekcija locītavās. Džerija ārstēšanā izmantoti gan medikamenti, ko izrakstījis veterinārārsts, gan arī pavisam draudzīgi palīglīdzekļi – Jaunskotijas pīļu retrīvers Dreiks un Austrālijas aitusuns Linkolns. Īpaši Dreiks esot paguvis izveidot īpašu draudzību ar Džeriju.

"Viņš viņu mazgāja, mīļojās, vienkārši bija līdzās," saimniece teikusi par Džerija pirmo nakti viņu mājās un Dreika klātbūtni. Kad medikamenti iedarbojušies un jēriņš kļuvis dzīvelīgāks, Džerijs saticis vēl citus sugasbrāļus, kas arī mituši organizācijas paspārnē. Mostači novērojusi, ka Džerijs uzvedies gluži kā jebkurš cits jēriņš.

Taču nekas nespējis aizstāt sajūtu, kādu Džerijs guvis, esot līdzās sunim Dreikam. Iespējams, mīluļa lielais ķermenis Džerijam atgādinājis par paša māmiņu, kas no viņa atteikusies. Saimniece redzējusi, kā Džerijs guļ uz Dreika muguras, un šo notikumu iemūžinājusi fotogrāfijā, ko vēlāk publicējusi "Instagram". "Lielākā daļa jēru guļ uz mammas muguras, un Džerijs to darīja uz Dreika," skaidrojusi Mostači.

Mājoklī mītot arī otrs suns, lielais Linkolns, kas arī pievērsis uzmanību Džerijam, jēriņu mazgājot pēc tam, kad Džerijs dzēris pienu. Taču draudzība ar Dreiku esot bijusi neatkārtojama. Saimniece ievērojusi, ka arī citi jēri, kas esot viņu aprūpē, pārņēmuši stafeti no Džerija un arī bieži redzami guļam blakus suņiem.

Diemžēl Džerija stāstam nebija lemtas laimīgas beigas. 8. martā, būdams vien četras dienas vecs, Džerijs nonācis Mostači aprūpē, taču 21. martā viņa "Instagram" profilā paziņojusi, ka Džerijs ir miris. Jēra vēders esot pēkšņi piepūties pilns ar gaisu, un tas nonāvējis mazo dzīvnieciņu. Aptuveni stundas laikā Džerija dzīvība izdzisusi. "Viņš bija viens no jaukākajiem dzīvniekiem, ko esmu sastapusi. Viņš skāra katra cilvēka sirdi, kas gadījās viņa ceļā. Es zinu, ka viņš neizdzīvotu, ja mēs nebūtu viņu paņēmuši, taču tas ir tik negodīgi, ka viņš šeit pavadīja tik īsu laiku. Viņam šeit bija jānoveco," savos atvadu vārdos jēram minējusi saimniece.

Īsā laikā Džerija un Dreika stāsts aizkustinājis vairākus cilvēkus, kuri jau satraukušies, kā suns jūtoties pēc drauga zaudējuma. Saimniece teikusi: "Viņš ilgi meklēja Džeriju. Šorīt viņš gulēja viens uz dīvāna un izskatījās noskumis. Dzīvnieki ir daudz gudrāki, nekā mums šķiet. Mēs neesam viņu cienīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!