2017. gada nogalē Sadgorodas zoodārzā Krievijā tika pieredzēts neparasts gadījums, kad par diviem leopardēniem rūpes uzņēmusies suņu mamma Tesija. Nu jau pagājuši vairāki mēneši, bet viens no mazuļiem miris.

"Komsomoļskaja Pravda" ziņo, ka no abām leopardu atvasēm Miločkas un Mališkas (Mazules) izdzīvojusi tikai viena. Diemžēl Mališku pieveicis neizārstējams sirds defekts, atklājuši zoodārza darbinieki, un leopardēns pērnā gada 30. novembrī gājis bojā, kaut arī pirms tam cīnījies par veselību un baudījis zoodārza kopēju nenogurstošu uzmanību. "Mēs izdarījām visu, ko varējām," pēc tam teikts zoodārzā, kura darbinieki jau aizvadītajā gadā neesot bijuši pārliecināti par to, vai abiem mazuļiem būs lemts izdzīvot.

Taču Miločka vēl līdz šim bijusi ņipra, ļaujot Tesijai sevi audzināt un lolot. Jau vēstījām, ka abas mazules dzimušas oktobra sākumā, taču leopardu māmiņa Aļena atteikusies barot savas atvases. Diemžēl tas neesot izdevies arī zoodārza darbiniekiem, tamdēļ pieņemts lēmums palīgā saukt zeltaino retrīveru Tesiju. Viņa tolaik bija kļuvusi par mammu četriem mazuļiem un viņai bijis daudz piena, kas lieti noderējis leopardēniem.

Ar leopardiem suns sapraties labi, un mazie kaķi ar Tesiju kopā pavadījuši lielu daļu laika. Lai arī dzīvs palicis tikai viens no mazuļiem, Miločka dienu no dienas kļūstot stiprāka un iepazīstot pasauli, spēlējoties ar citiem dzīvniekiem, piemēram, lauveni Astru (plašāk par viņu lasīt šeit). Arī Miločkas audžumamma tiekot pie kopīgām spēlēm, turklāt nemaz neiebilstot, ja leopardēns viņai iekožas ādā.

Par Miločkas augšanu zoodārza darbinieki "Instagram" profilā teikuši tā: "Tik interesanti skatīties uz šo mazo, ziņkārīgo radījumu. Viss viņai ir jauns, nezināms."

Tiem, kas uztraucas par suņa drošību leoparda tuvumā, zoodārza darbinieki norādījuši, ka Miločka atceroties savu audžumammu, neuzbrūkot viņai, bet gan mīļi spēlējoties.

Sadgorodas zoodārzā esot iespējams ar tā iemītniekiem fotografēties, un šādā aktivitātē piedalījusies arī Miločka. "Viņa vēl nav gatava lielam daudzumam nezināmu roku un acu, tāpēc ārā pastaigājas reti," ziņots "Instagram". Fotografēšanās ar zvēriem gan esot par atsevišķu samaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!