Lasot par dzīvniekiem Sadgorodas zoodārzā Krievijā, atliek vien brīnīties par to, cik dažādu sugu pārstāvji savā starpā sadraudzējušies. Kaķene un ezīši, lauva un suns... Tāpēc turpinājumā var iepazīties ar vēl kādu stāstu, kura galvenie varoņi ir suns un divi leopardu mazuļi.

Zoodārza mājaslapā vēstīts, ka pirms mēneša, proti, naktī no 7. uz 8. oktobri, zoodārza leopardu pāris Vlads un Aļena sagaidījuši divas atvases. Diemžēl māmiņa Aļena atteikusies barot divus ņipros leopardēnus, un zoodārza darbinieki pieļāvuši – to ietekmējis faktors, ka pašu Aļenu esot izaudzinājis cilvēks, nevis lielais kaķis.

Tā nu divi mazi leopardēni nonākuši zoodārza kopēju rokās. "Mēģinājām izbarot paši, taču diemžēl viņi slikti zīda un bija nepieciešams steidzami meklēt barojošu mammu," norādīts mājaslapā. "Un mēs atradām brīnišķīgu audžumammu – zeltaino retrīveru Tesiju, kura pati nesen kļuvusi par mammu četriem burvīgiem mazuļiem, un viņai ir daudz piena." Zoodārza darbinieki arī pateikušies Tesijas saimniecei, kuras dēļ bijis iespējams palīdzēt leopardu mazuļiem izdzīvot.

Lai arī Tesija krietni palīdzot mazuļiem augt un attīstīties, uzņemot tik ļoti nepieciešamo pienu, diemžēl viens no leopardēniem tomēr saskāries ar veselības problēmām. Mazulim konstatētas problēmas ar sirdi, secināts pēc rentgena uzņēmumiem. Pagaidām zoodārza darbiniekiem neesot zināms, vai leopards izdzīvos, taču pastāvot cerības, vēstīts mājaslapā.

Savukārt zoodārzam veltītajā "Instagram" profilā līdzās fotogrāfijām un video lasāms, ka suņu meitene Tesija divus audžubērnus pieņēmusi ļoti labi, visi mazuļi pat tikuši baroti vienā laikā. Tiesa, kopš vienam no leopardēniem konstatētas veselības problēmas, mazuļi nošķirti. Veselais kaķis joprojām atrodoties pie audžumammas Tesijas, taču vārgais mazulis nodots meinkūnu audzētājas rokās, kura par dzīvieku rūpējoties. Norādīts, ka leopardēnam jau kļūstot labāk.

Interesanti, ka leopardu mazulis jau sadraudzējies ar lauviņu Astru, par ko plašāk var lasīt šajā rakstā. Turklāt Astra paguvusi sadraudzēties ar kucēnu Elsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!