Foto: Sputnik/Scanpix

Sadgorodas zoodārzā netālu no Krievijas pilsētas Vladivostokas mīt nesen dzimusi lauvu meitene Astra, kura sadraudzējusies ar citas sugas pārstāvi, suni Elsu, vēstīts zoodārza mājaslapā.

Divus mēnešus vecā lauvu meitene Astra kļuvusi par vienu no zoodārza jaunākajiem un iemīļotākajiem dzīvniekiem. Un ne bez iemesla, jo pēdējās nedēļas laikā viņai pievērsta pastiprināta uzmanība. Izrādās, lauviņai sarūpēts īpašs draugs, Vidusāzijas aitu suns.

Kā vēstīts mājaslapā, Astra iepriekš augusi kopā ar brāļiem, taču, nonākdama zoodārzā, viņa sastapusies ar citādu biedru. Zoodārza darbinieki secinājuši, ka Astrai, iespējams, varētu būt garlaicīgi un vientuļi, tāpēc jautrības labad viņa iepazīstināta ar kucēnu Elsu. Abas meitenes jau novērotas, nebēdnīgi draiskodamās un draudzīgi sadzīvojot (par to var pārliecināties video fragmentā zemāk).

Šobrīd abas draudzenes mītot pie zoodārza direktora, kur joprojām augošajām meitenēm esot gana daudz vietas un īpaša uzmanība. Ziņots, ka lauviņa esot veselīga un labi ēdot. Direktora mājoklī abas uzturēšoties tik ilgi, kamēr zoodārzā tikšot izbūvēta māja un aploks, kur Astrai turpmāk uzturēties.

Sadgorodas zoodārza veterinārārsts Viktors Agafonovs paskaidrojis, ka abi dzīvnieki teju vai visu dienu pavadot kopā un šķirti esot vien aptuveni stundu. "Šajā laikā lauvene kļūst bezspēcīga, vaid un meklē suni. Viņa ļoti uztraucas par savu pazudušo draudzeni." Suns lauviņas ikdienā esot ieviests, lai radinātu Astru pie komunikācijas un saskarsmes ar cilvēku, ziņots "Ruptly". Abas arī novērotas, guļam uz viena spilvena.

Foto: Sputnik/Scanpix

Jau esot zināms, ka Astra zoodārzā ieradusies ne bez iemesla. Kad lauva paaugsies, viņa būšot zoodārza lauvu tēviņa Bonifācija līgava. Taču pagaidām gan viņa baudot bērnības bezrūpību un draiskojoties kopā ar savu uzticamo draudzeni, suņu meiteni Elsu.

Šis gan nav pirmais neparastās draudzības stāsts no Sadgorodas zoodārza. "MansDraugs" jau iepriekš vēstīja par kaķenīti, kas adoptējusi astoņus ezīšus. Par to plašāk var lasīt šeit. Savukārt safari parkā Krievijā sadraudzējušies divu dažādu sugu pārstāvji, tīģeris un āzis. Tas ļoti līdzinās tīģera Amura un āža Timura draudzībai, kas pasaules mediju uzmanības lokā nonāca 2015. gada nogalē.

Jāpiebilst, ka arī Rīgas Zooloģiskajā dārzā reiz mita tīģerēns Klifs Grants, kura ikdienā aktīvi piedalījās suņu meitene Prada. Abu draugu fotogrāfijas skatāmas šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!