Teksasas štatā ASV kāds pitbulu audzētājs atteicies no diviem šīs šķirnes kucēniem to izskata dēļ. Abi mīluļi dzimuši ar iešķeltām aukslējām, kas viņu izskatu padara pavisam neparastu un neatbilstošu šķirnes standartam. Taču tas nav kavējis Rošeli Stefenu uzņemties rūpes par vienu no kucēniem, pitbulu meitenīti Kvigliju.

Kopā ar brāli Anselu abi mīluļi nonākuši dzīvnieku patversmes "Mac's Mission" aprūpē, tā specializējusies palīdzības sniegšanā suņiem ar īpašām vajadzībām, norādīts "The Dodo". Patversmes dibinātāja un vadītāja Stefena atklājusi, ka lielākā daļa audzētāju no šādiem dabas "brīnumiem" atsakoties, taču veterinārārsti iesakot mīluļus iemidzināt, baidoties, ka šādi dzīvnieki neesot lemti labai un laimīgai dzīvei.

A post shared by macthepitbull (@macthepitbull) on Feb 18, 2018 at 12:52pm PST

"Mēs ar šādu domāšanu cenšamies cīnīties, jo šie īpašie kucēnu var aizvadīt laimīgu dzīvi, ja vien viņi nonāk gādīgās rokās. Laiks ir īpaši svarīgs faktors, jo suņi var nosmakt, ja tiek nepareizi baroti," par neparasto suņu audzināšanu teikusi Stefena. Lai arī Kviglija mitusi Teksasā, bet Stefena – Misūrī štatā, tas neesot traucējis pitbulam nonākt viņas paspātnē, jo saimniece sapratusi, ka šim sunītim noteikti jāpalīdz.

"Viņa noteikti būs katras kompānijas dvēsele," par pitbulu Kvigliju teikusi patversmes vadītāja. Īsā laika posmā, kopš Kviglija esot pie viņas, saimniece jau novērojusi, ka mīlule izdodot īpatnējas skaņas, kādas nekad neesot dzirdētas. To, saprotams, radot mīlules mute un deguns.

A post shared by macthepitbull (@macthepitbull) on Feb 21, 2018 at 3:20pm PST

Taču ārkārtīgi īpatnējais izskats neesot kļuvis par iemeslu, lai cilvēki riebumā novērstos no suņa. "Es paņēmu viņu līdzi uz būvniecības veikalu un ikviens no lielajiem, spēcīgajiem vīriešiem, kas tur strādā, burtiski izkusa. Viņai ir tāds efekts," minējusi Stefena.

Pati saimniece sniedzot pagaidu mājas vēl vairākiem citiem suņiem no viņas patversmes, taču par Kvigliju viņa izteikusies – mazā suņu meitene pie viņas palikšot uz ilgu laiku. Līdzās Kviglijai mītot arī lielais "brālis" Maks. Arī šis esot īpašs mīlulis, paskaidrojusi Stefena, jo Maks savu septiņu gadu vecumā esot pārcietis sešas operācijas, mēģinot uzlabot suņa veselības stāvokli. Taču nu Maks kļuvis par sava veida aizbildni viņu mājoklī dzīvojošajiem kucēniem, kuri atkopjas un gaida savus jaunos saimniekus.

A post shared by macthepitbull (@macthepitbull) on Feb 26, 2018 at 1:46pm PST

Kviglija un Maks uzreiz esot lieliski sapratušies, un joprojām pitbulu kucēns cītīgi sekojot Makam ik uz soļa, pētot, ko lielais sugasbrālis dara.

Lai arī pats pitbuls, ticams, neapzinās, ka ir citāds un atšķiras no citiem, saimniece pastāstījusi, ka īpaša suņa aprūpē ir arī grūtības, piemēram, suni paēdināt un padzirdīt. Taču ar laiku saimnieks pie nedaudz citādā suņa pierod, skaidrojusi Stefena. Gluži kā jebkurš cits kucēns, arī Kviglijai patīkot draiskoties un spēlēties ar katru cilvēku, kas gadās viņas ceļā. Ja sākotnēji šķitis, ka no šāda suņa jāatbrīvojas par katru cenu, tad šobrīd esot pārliecība, ka Kviglija aizvadīšot lielisku un mīlestības pilnu dzīvi, pārliecināta saimniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!