Foto: Privātais arhīvs
Bērnunams "Laubere" dažādu iemeslu dēļ 1. septembrī tiks slēgts. Šī iemesla dēļ uz ielas var palikt tur jau vairākus gadus mītošais kaķis Viktors. Pašlaik bērnunama iemītnieki un darbinieki aktīvi meklē mājas rudajam bērnu draugam.

Bijusī bērnunama "Laubere" iemītniece Samanta stāsta, ka kāda tolaik bērnunamā dzīvojoša meitene toreiz vēl mazo kaķēnu esot atradusi un aiznesusi uz bērnunamu, kur tā vadītāja murrātāju ir atļāvusi paturēt. Kopš tā laika kaķi ir lutinājuši un mīlējuši gan bērni, gan darbinieki. Samanta stāsta, ka kaķis bērnunamā ir ienesis neviltotu prieku un palīdzējis viņai un citiem bērnunama iemītniekiem iemācīties uzņemties rūpes un atbildību. Par mazo murrātāju ir rūpējušies gan bērnunama iemītnieki, gan darbinieki.

Kad Samantai palika 18, viņa no bērnunama izvācās, taču kaķi atstāja tur. "Uzskatīju, ka labāk būs, ja kaķis paliks vidē, pie kuras viņš ir pieradis," viņa stāsta. Kaut visus šos gadus kaķis laimīgs ir dzīvojis kopā ar bērniem, pēc dažām dienām runcis var palikt bez pajumtes. 1. septembrī bērnunams "Laubere", kas visu šo laiku ir bijis arī Viktora mājas, tiks slēgts.

Viktors ir ruds, aptuveni piecus gadus vecs runcis. Samanta Viktoru raksturo kā ļoti mīļu kaķi. Meitene stāsta, ka murrātājam patīk pieglausties. Kaķis naktīs labprāt ieritinoties blakus gultā.

Tā kā bērnunams atrodas lauku teritorijā, arī Viktors ir pieradis pie brīvības, ko sniedz plašās Latvijas pļavas. Samanta stāsta, ka kaķis noteikti daudz labāk jutīsies kādā lauku mājā, kur savas ikdienas viņš varēs pavadīt, tvarstot peles, tauriņus un citus lauku iemītniekus.

Meitene gan atzīst, ka Viktors neesot īpaši draudzīgs ar citiem kaķiem. Viņš labprātāk būs savu saimnieku vienīgais mīlulis, kā tas ir bijis visu šo laiku. Samanta smej, ka tieši pastiprinātās uzmanības un apkārtējo mīlestības dēļ, kaķis ir nedaudz izlutināts.

Tāpat viņa stāsta, ka rudais bērnu draugs ir vesels un sterilizēts.

Ja vēlies kļūt par bērnu mīluļa – Viktora saimnieku vai kā citādāk palīdzēt nelaimē nonākušajam kaķim, sazinies ar bērnunama direktoru Mārtiņu (29434221).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!