Foto: Kadrs no video

Lietuviešu ceļotājs Jākobs Laukaitis, kura ceļojumu stāsti zināmi arī Latvijas lasītājiem, nupat izveidojis interesantu video, kurā 10 minūtēs sniedz īsu ieskatu par Lietuvu un to, kas būtu jāzina ikvienam.

Jākobs pasauli apceļo jau piecus gadus un ik reizi, kad viņam nākas ar sevi iepazīstināt, kā arī minēt, ka viņš ir no Lietuvas, cilvēku sejās parādoties apjukums. Tāpēc, lai nebūtu jāizplūst garās sarunās un sīkās niansēs, viņš izveidojis visaptverošu video, lai nākamajā reizē nevienam nerastos jautājumi par to, kas tad ir šī zeme.

Jākobs video izklāsta gan Lietuvas vēstures līkločus, gan iepazīstina ar skaistākajām vietām. Taču tāpat video iespējams iepazīties ar lietuviešu tradicionālo virtuvi, tostarp cepelīniem, kā arī noskaidrot, kāpēc vietējie tik karsti mīl basketbolu. Ko tad apskatīt? Jākoba mīļāko vietu topā ietilpst Traķu pils, Krusta kalns, Kuršu kāpas Nidā, Viļņas vecpilsēta un citas vietas.

Pateicoties Jākoba izveidotajam video, kas strauji kļuvis populārs, var gan nedaudz atsvaidzināt atmiņu, gan arī uzzināt kādu jaunu faktu. Kā "Tūrisma Gids" pastāstīja pats Jākobs, varbūt šis video iedvesmos arī latviešus izveidot kaut ko līdzīgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!