Foto: Publicitātes attēli
Vieta Latgalē, kur ir iespēja iepazīt Latgales vēsturi, reģiona kulināro mantojumu un šmakovkas dzēriena darināšanas tradīcijas – to visu iespējams izzināt Šmakovkas muzejā, kam nupat tapis arī interesants tūrisma video, pastāstīja Daugavpils tūrisma informācijas centrs.

Video tapis septiņās valodās – latgaliešu, latviešu, krievu, angļu, vācu, poļu un lietuviešu, kas aicina interesentus iepazīt Latgales kulināro mantojumu. Video producenti ir SIA "Studija 3KM", un tā ilgums ir minūte un 50 sekundes. Video mērķis ir popularizēt Latgales kulināro mantojumu, lauzt stereotipus un radītu objektīvu priekšstatu par šmakovkas dzērienu kā neatņemamu Latgales kulinārā mantojuma un reģiona nemateriālā kultūras mantojuma sastāvdaļu. Tāpat tas aicina apmeklēt Latgali un Šmakovkas muzeju kā vienu no retajām vietām pasaulē, kur var izzināt šī dzēriena izgatavošanas vēsturi, apskatīt autentiskas ražošanas iekārtas, kā arī piedalīties meistarklasēs un degustācijās.

Izveidotais video tiks izmantots Šmakovkas muzeja un Latgales kulinārā mantojuma atpazīstamības veicināšanai, kā arī tiks demonstrēts Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma un informācijas aģentūras rīkotajos pasākumos, tūrisma izstādēs un gadatirgos.

Video tapšana ir bijusi iespējama, pateicoties "Latgales kultūras programmas 2018" konkursa apstiprinātājam projektam "Šmakovkas muzejs – Latgales kulinārā mantojuma vēstnesis", kā arī video tapis ar Latgales reģiona attīstības aģentūras, Valsts kultūrkapitāla fonda, a/s "Latvijas valsts meži" finansiālu atbalstu.

Kur vēl iepazīt Latgales kulināro mantojumu, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!