Foto: Kadrs no video
Brazīliešu izcelsmes futbolists un reperis Felipe Gabriels Ksavjērs jau aptuveni trīs gadus par savām mājām sauc Latviju, un pa šo laiku viņš iemācījies tekoši runāt latviski un šeit jūtas kā zivs ūdenī. Tiesa, ir arī dažas nacionālās īpatnības, kas viņam īsti līdz galam nav saprotamas.

Felipe, kurš aktīvi rosās sociālajos tīklos, "YouTube" publiskojis videoklipiņu, kurā uzskaita piecas dīvainas lietas, ko dara latvieši, bet kuras viņš neizprot. Dažās dienās sižets kļuvis par vietējā mēroga sensāciju, sasniedzot vairāk nekā 100 tūkstošus skatījumu.

Kā pirmo nesaprotamo ieradumu Felipe minējis to, ka jaunieši, jo īpaši meitenes, mēdz sarunās iestarpināt dažādus anglicismus. Viņš paudis neizpratni par to, kāpēc latvieši paši savu dzimto valodu piedrazo ar svešiem vārdiem.

Savukārt kā otro nesaprotamo nacionālo īpatnību Felipe minējis iedzeršanu. Kā atklājis jauneklis, savā dzimtajā Brazīlijā viņš alkoholu nav lietojis, bet daudzi latvieši uzskata, ka iedzeršana ir risinājums visām kaitēm un problēmām.

Vēl viens dīvains ieradums, viņaprāt, ir atkāpt otram uz pēdas, ja viņš tev nejauši uzminis uz kājas. Savukārt kā ceturto īpatnību Felipe minējis vārdu "dirsa", kas tiek izmantots gan labu notikumu tēlainai aprakstīšanai, gan arī neveiksmēm, un ārzemnieks joprojām nesaprot – šim vārdam ir laba vai slikta pieskaņa.

Noslēgumā Felipe pastāstījis, ka arī latviešu uzdotais jautājums, kāpēc viņš šeit dzīvo, viņam šķietot bezgala dīvains.

"Daži cilvēki domā, ka es esmu stulbs, daži domā ka esmu bēglis, daži domā, ka man nav iespēju Brazīlijā. Un tikai daži zina, ka šeit ir laba vieta," sacījis Felipe, piebilstot, ka Latvijā ir ļoti jauki cilvēki, šeit ir droši dzīvot un viņš jūt mīlestību, kas ir daudz svarīgāk par naudu, un arī pašiem latviešiem vajadzētu būt pateicīgiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!