Foto: Līga Apeināne
Skaistas un fantastiskas lietas dārzam var radīt arī pašus spēkiem – to pierāda arī Līga Apeināne, kurai vīrs radījis stilīgu puķu pulksteni. Viņa ar "Tavs Dārzs" lasītājiem dalās pieredzes stāstā par šāda dekora izveidi.

Kā stāsta Līga, viņai uz saimniecības ēkas sienas bijis tukšums, tāpēc izdomājusi – to greznos pulkstenis. "Vienīgo lādzīgo atradu pa 70 eiro, bet tas pats bija tāds – nekāds. Jātaisa pašai!" raksta Līga.

Pulksteņa izveidē viņai talkā nācis vīrs, kurš no veciem dēļu galiem 20 minūšu laikā uztaisījis apli. Veikalā Līga atradusi lētus podiņus, kas izmaksājuši tikai 0,99 centus, savukārt pulksteņa mehānisms ar rādītājiem izmaksājis 10 eiro. "Izmaksas samērā mazas – ap 20 eiro," uzsver skaistā pulksteņa īpašniece. Pagaidām viņa podiņos ir salikusi mākslīgos augus, jo citi augi vēl nav pieejami, bet drīzumā podos stādīs sezonai atbilstošākos augus. "Man šeit pavasarī tiks sastādītas pirmās izturīgākās puķes un kāds zaļums, bet rudeņos te vieta būs viršiem," savus plānus atklāj Līga. "Šo pulksteni ideāli turēt arī kādā slēgtā nojumē vai lapenē, tikpat labi var uztaisīt kāju un likt uz zemes kā dekoru kādā pievārtē vai akmens dobē, var izmantot jau esošos podiņus. Variantu daudz."

Foto ar krāšņo puķu pulksteni:

Taujāta par to, kā nostiprināti paši podi, Līga atklāj, ka tie pieskrūvēti pie koka pamatnes, lai stingrāk turētos. "Cits variants mums atkristu, jo vietā, kur to stiprinām, vējš vienmēr ir diezgan stiprs," tā Līga. Saimniecības ēkas priekšā (kur stāv pulkstenis), viņa izveidos arī mūžzaļo augu dobi, turklāt pulkstenis būs lielisks papildinājums dārza ainavā.

Kā stāsta pulksteņa īpašniece, dēļi pagaidām nav apstrādāti ar laku vai krāsu, jo viņa grib sasniegt to izskatu, kad dēlis ir mazliet pabalējis vai ieplaisājis. "Lai nav tā spīdīgi un tīri, jo tad, manuprāt, zudīs tā burvība. Labāk pat būtu, ja būtu kādi veci krāsoti dēļi un nobružājusies krāsa, bet tas ir gaumes un vietas jautājums," tā Līga, kura cer, ka viņas ideja noderēs vēl kādam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!