Foto: Publicitātes attēli
Covid-19 izplatības un ar to noteikto ierobežojumu rezultātā daudzi iecienīti pasākumi šogad ies secen, tostarp tādi, ko, tūrisma sezonai sākoties, iemīļojuši Latvijas apceļotāji. "Tūrisma Gids" aicina iepazīties ar tiem pasākumiem, kas jau šobrīd ir pārcelti vai ir zināms – tie šogad nenotiks.

Lieldienu laikā, no 11. līdz 13. aprīlim, Siguldā jau piekto gadu bija paredzēts Latvijā vienīgais Šūpoļu festivāls, trīs dienu garumā aicinot izšūpoties vairāk nekā 100 unikālās šūpolēs un aplūkot dažādus vides objektus aptuveni trīs kilometru garā pastaigu maršrutā. Saistībā ar izsludināto ārkārtas stāvokli un papildus noteiktajiem ierobežojumiem pasākums tika atcelts. Festivāla līdzautoru idejas tiks apkopotas un izvērtētas, lai nākamajā gadā tās varētu īstenot, pārsteidzot apmeklētājus ar visu jauno un vēl nebijušo. Līdz ar Šūpoļu festivāla atcelšanu, nenotiks arī vairāki plānotie pasākumi – atraktīvais Zaķu skrējiens, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī koncerti un sporta aktivitātes, kas bija paredzētas festivāla laikā.

Foto: Publicitātes foto

Atcelts ir arī pavasara šovs "Lido zivis Kuldīgā", kas bija plānots 25. aprīlī. Iestājoties siltākiem laika apstākļiem, zivju lēkšana parasti novērojama, sākot no marta beigām. Ņemot vērā situāciju valstī, Kuldīgas aktīvās atpūtas centra pārstāve Jana Bergmane mudina interesentus šo procesu vērot, izmantojot tiešsaistes kameru (to meklē šeit).

Foto: Inese Krone

Kā liecina Tērvetes novada mājaslapā pieejamā informācija, atcelta ir arī Valpurģu nakts mistērija LVM dabas parkā Tērvetē, kas bija paredzēta 30. aprīlī. Ugunīgi šovi, deju teātra uzvedums, koncerts un populārais Zvaigžņu lietus – šis un daudz kas cits šogad ies gar degunu. LVM dabas parkā Tērvetē bija paredzēta arī mazā Valpurģīša parādīšanās un īpašs svinību salūts. Ka nekā – tieši šogad bija plānots svinēt Valpurģīša 10 gadu jubileju.

Foto: Publicitātes attēli

Kā "Tūrisma Gidam" apstiprināja Valmieras tūrisma informācijas centra pārstāvji, šobrīd uz nenoteiktu laiku pārcelta Maģisko sajūtu nakts, kas šogad Sajūtu parkā bija paredzēta 8. maijā. Pasākums parasti iezīmē vasaras sezonas atklāšanu, kur vairāku stundu garumā apmeklētājiem iespējams baudīt gaismu un skaņu maģisko saspēli dabā, apmeklēt vairākus dažādu stilu brīvdabas koncertus, aplūkot mākslas un vides objektus, kā arī baudīt dažādu ēdinātāju piedāvātos gardumus.

Foto: Publicitātes attēli

Izpaliks arī tradicionālā tūrisma sezonas atklāšana Koknesē – "Sama modināšanas svētki 2020". Šogad svētki bija paredzēti 16. maijā. Parasti svētku apmeklētāji var iepazīties ar dažādiem labumiem amatnieku tirdziņos, doties senlaicīgo tērpu un velosipēdu parādē jeb Tvīda braucienā, izbaudīt braucienu ar kuģīti, kā arī citas ģimeniskas aktivitātes.

Foto: Anita Šmite, Santa Midere

Kā jau iepriekš skaidroja "Delfi", Covid-19 straujās izplatības dēļ šogad visā Eiropā un arī Latvijā nenotiks starptautiskā akcija "Muzeju nakts". Šogad akcija bija plānota 16. maijā. Akcijas koordinētāji Latvijā – Kultūras ministrija un biedrība "Starptautiskās Muzeju padomes Latvijas Nacionālā komiteja" – pievienojas Eiropas akcijas vadības lēmumam izvairīties no kultūras pasākumu rīkošanas šajā pavasarī. Muzeju nakts ir tradicionāls Eiropas mēroga pasākums maijā, kad uz vienu nakti durvis ver lielākā daļa valsts muzeju, rīkojot īpašus pasākumus un aicinot apmeklēt tos bez maksas. Latvija Muzeju nakts akcijā ir iesaistījusies kopš 2005. gada.

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!