Foto: Privātais arhīvs/DELFI
Sociālajos tīklos milzu popularitāti guvusi skolnieces Nellijas vēstule Valsts prezidentam Egilam Levitam.

Vienas diennakts laikā Latvijas soctīklotāju vidū vērā ņemamu popularitāti izpelnījusies kādas pilsones Nellijas vēstule prezidentam Levitam. Levits uz to arīdzan atbildējis.

Meitene raksta: "Augsti godātais Levita kungs. Mani sauc Nellija. Man ir septiņi gadi. Es mācos 1.c klasē. Man ļoti patīk dabaszinības. Tāpēc man interesē, cik mūsu Latvijā ir koku? Neviens man nevar atbildēt. Arī mamma un tētis nezina. Tāpēc domāju, ka jūs varētu zināt, jo esat Latvijā galvenais. Cik Latvijā ir koku? Tiešs skaits? Ļoti gaidīšu atbildi," pie prezidenta vērsusies Nellija.

Atbildi meitene arī sagaidījusi – pavisam oficiālu un paša prezidenta parakstītu.

"Mīļā Nellija! Latvija ir viena no zaļākajām valstīm visā pasaulē. Mūsu zeme ir tik bagāta ar mežiem, ka precīzu koku skaitu tev nepateiks neviens. Un tas ir labi! Jautāsi – kāpēc? Jo tā ir Latvijas – mūsu visu – bagātība. Tu taču arī gribētu, ka neviens nevarētu pateikt un saskaitīt, cik liela ir tava bagātība.

Tomēr, ja tu vēlies saņemt skaitļus, tad Latvijā ir 3,2 miljoni hektāru mežu, un vienā hektārā ir apmēram 700 koku. Tas nozīmē, ka aptuvenais koku skaits Latvijā ir 2 miljardi un 240 miljoni koku.

Savukārt iemesls tam, kāpēc neviens tev nevar pateikt precīzu koku skaitu, ir tas, ka ik gadu tiek iestādīti aptuveni 40-50 miljoni koku un, protams, arī kāda daļa tiek izzāģēta, lai dotu vietu jaunaudzēm. Tas ir dabas atjaunošanās nepātraukts process! Sirsnīgs paldies tev par izrādīto interesi! Lai arī turpmāk tā tevi iedrošina arvien jauniem jautājumiem un atklājumiem! Patiesā cieņā, Egils Levits," pausts prezidenta atbildē, kas datēta ar šā gada 26. jūniju.

Mazās Nellijas vēstuli un Levita atbildi sociālajā platformā "Facebook" publicēja sabiedrisko attiecību jomā strādājošais Gints Feders, tādējādi vairākiem soctīklu lietotājiem raisot aizdomas, vai gan Nellijas vēstule nav daļa no kāda mežsaimniecības uzņēmuma mārketinga kampaņas. Ar Federa ierakstu dalījušies teju 2000 feisbuka lietotāju.

Portāla "Delfi" uzrunāts, Feders noliedza, ka šis vēstījums būtu kāda uzņēmuma mārketinga triks. "Protams, tā nav nekāda kampaņa. Mani dikti uzrunāja meitenītes drosme un viedums, novēlu visiem tādiem būt – arī pieaugušā vecumā," skaidro Feders, piebilstot, ka šīs vēstules pamanījis kādā no "Twitter" kontiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!