Tā kā daudzi šajā gadā sava ārzemju ceļojuma vietā izvēlējušies atpūtu Latvijā, pamatīgi tiek izpētīts mūsu pašu tūrisma piedāvājums. Plānojot vietējā ceļojuma galamērķus, meklējot naktsmītnes un iepazīstoties ar piedāvātajām cenām par pakalpojumu, daži šajā sezonā saraukuši pieri – sak, par tādu pašu naudu varētu atpūsties pie Vidusjūras!

Lai arī, protams, šobrīd ceļošana ārpus Latvijas ir sarežģīta, lai neteiktu – neiespējama, cenas, izvērtējot naktsmītņu piedāvājumu rezervācijas platformās, ir visai līdzīgas. Protams, intereses un katra maciņa biezums atšķiras, taču, piemēram, par vairākiem desmitiem eiro var palikt pa nakti gan tepat, Liepājā, gan arī īrēt villu pie caurredzami ziliem ūdeņiem Grieķijā.

Kas veido naktsmītņu cenu piedāvājumu? Vai cenas Latvijā ir augušas? Un, galu galā, vai maksai par nakšņošanu Latvijā vispār būtu jābūt zemākai nekā pie Vidusjūras? Uz jautājumiem atbild Vidzemes, Latgales un Zemgales tūrisma asociāciju pārstāvji, Latvijas lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" valdes loceklis Edgars Vizulis, kā arī biznesa augstskolas "Turība" asociētais profesors, Tūrisma pētniecības centra vadītājs Ēriks Lingebērziņš.

Kādi faktori ietekmē naktsmītnes pakalpojuma cenu?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!