Foto: Shutterstock
Ziemassvētku laikā mājokļos bieži vien nesam ne tikai eglīti, bet arī simboliskos svētku laika augus, piemēram, Ziemassvētku kaktusu, košo puansetiju, kas tiek saukta arī par Ziemassvētku zvaigzni, kā arī eksotisko mandarīnkociņu.

"Tavs Dārzs" ir sarūpējis noderīgu kolekciju par šiem svētku laika simboliskajiem augiem, kurā varēsi ne tikai izlasīt padomus to kopšanā, bet arī speciālistu padomus un pieredzes stāstus par šiem augiem.

Stāstu kolekcijā būs aprakstītas pazīmes, kas kalpos kā labs ceļvedis, ja vēlēsies iegādāties veikalā veselīgus telpaugus, tāpat varēsi izlasīt ieteikumus, lai droši telpaugu pārvestu savās mājās. Protams, kur gan bez kopšanas padomiem, kad tas beidzot nogādāts mājās! Par to visu vari izlasīt rakstos zemāk.

Ja arī tev ir kāds jautājums par telpaugiem, to laistīšanu vai kādu problēmu, raksti to e-pastā: maja@delfi.lv.

Lai krāšņi un bagātīgi ziedētu: Ziemassvētku kaktusa audzēšanas viltības

Foto: Shutterstock


Ziemassvētku kaktuss jeb šlumbergera (Schlumbergera) ir īsts svētku vēstnesis, kas ar saviem košajiem ziediem iepriecina Ziemassvētku laikā. Taču tas nereti mēdz izspēlēt arī joku, uzziedot nelaikā.

Lasīt vairāk

Košā Ziemassvētku zvaigzne – puansetijas audzēšanas knifi un kļūdas kopšanā

Foto: Shutterstock


Ziemassvētku zvaigzne ir viens no svētku simboliem, kas veikalu plauktos parādās tieši rudens beigās. Šis augs audzēšanas ziņā ir diezgan cimperlīgs, tāpēc jāliek aiz auss dažādi kopšanas knifiņi, lai tam izdabātu.

Lasīt vairāk

Mandarīnu sezona puķu podā – kā izaudzēt pašam savu mandarīnkoku?


Tuvojoties Ziemassvētkiem, neatņemama sastāvdaļa ikdienas ēdienkartē ir mandarīniem, taču varbūt vēlies citrusus ne tikai izkārtot kādā augļu traukā, bet arī izaudzēt uz palodzes? Lai arī augļi kalpos vien dekoratīviem nolūkiem, augs lieliski piestāvēs svētku noskaņā izrotātajam mājoklim, un ne tikai.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!