Foto: Shutterstock
Ziemassvētku zvaigzne ir viens no svētku simboliem, kas veikalu plauktos parādās tieši rudens beigās. Šis augs audzēšanas ziņā ir diezgan cimperlīgs, tāpēc jāliek aiz auss dažādi kopšanas knifiņi, lai tam izdabātu.

"Tavs Dārzs" šoreiz no savas rakstu krātuves ir izcēlis rakstus tieši par šo svētku laika telpaugu – sākot ar padomiem, kas jāņem vērā gan tad, kad tikko veikalā esi iegādājies šo košo augu un plāno, kā to nogādāt mājās, gan tad, kad tas jau kļuvis par neatņemamu interjera elementu. Tāpat esam aplūkojuši arī puansetiju likstas, ja nu tomēr kopšanā kaut kas nolaists greizi.

Vai zināji, ka puansetijas audzē arī Latvijā? Viena no tām ir arī stādaudzētava ''Kliģeni'' Cēsīs, kur jau novembra sākumā siltumnīcās sāk krāsoties Ziemassvētku zvaigznes. Arī "Kliģeni" siltumnīcas vadītāja labprāt dalās padomos par šo skaisto augu audzēšanu ar "Tavs Dārzs" lasītājiem. Lūko zemāk ne tikai skaistu galeriju ar siltumnīcā esošajām puansetijām, bet arī apskati padomus, kurus vērts ņemt vērā!

Ziemassvētku zvaigzne puansetija – kā rūpēties par košo telpaugu

Foto: Shutterstock


Ja dārza nodaļās redzi puansetijas, ir skaidrs – Ziemassvētki vairs nav aiz kalniem. Košo lapu augs ir neatņemama sastāvdaļa šajā sezonā, gluži tāpat kā adventes vainags, kuru tūdaļ jau jātapina, tamdēļ arī jāatsvaidzina prāts, kā izdabāt šim telpaugam un kā to pēc iespējas ilgāk saglabāt telpās.

Lasīt vairāk

Sačervelējusies un nokaltusi: vai ir iespējams izglābt puansetiju

Foto: Privātais arhīvs


Ziemasvētku laika košās puķes – puansetijas, kuras mēdz dēvēt arī par Ziemassvētku zvaigznēm, ir visai cimperlīgas, tāpēc ne kuram katram izdodas izaudzēt, kur nu vēl saglabāt šo krāšņo augu.

Lasīt vairāk

Foto: Simtiem Ziemassvētku zvaigžņu vienkopus – kā Cēsīs aug puansetijas

Foto: Publicitātes attēli


Par Ziemassvētku laiku liecina ne tikai uzsnigušais sniegs un mandarīni veikalu plauktos, bet arī košās puķes – puansetijas, kuras mēdz dēvēt arī par Ziemassvētku zvaigznēm. Krāšņās svētku vēstneses pašlaik ir arī stādaudzētavā ''Kliģeni'', Cēsīs, kur tās siltumnīcā veido īstu puķu jūru.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!