Foto: DELFI
Rudenī arī var stādīt augus – nekas nav nokavēts! Kvalitatīvus stādus savam dārzam varēs iegādāties Nacionālajā botāniskajā dārzā (NBD) Salaspilī, kur jau 18. septembrī notiks tradicionālais stādu gadatirgus "Vitamīnu diena".

Stādu gadatirgus "Vitamīnu diena" notiks no pulksten 8 līdz 14. Gadatirgus apmeklējumam nepieciešams iegādāties standarta ieejas biļeti NBD. Ieejas biļetes jāiegādājas arī Salaspils iedzīvotājiem. Šeit vari lasīt plašāk par biļešu cenām.

NBD stādu gadatirgū varēs iegādāties ne tikai stādus, bet arī amatnieku darinājumus un mājražotāju gardumus. Kā liecina informācija NBD mājaslapā, nākamais tirdziņš paredzēts 9. oktobrī, kad tiks svinēti "Ražas svētki".

Starp citu – gadatirgus apmeklējumu vari apvienot arī ar NBD plašās teritorijas apskati. Teritorijā krāšņi zied rozes, hortenzijas, dālijas un citi augi. Savukārt oranžērijā var apskatīt eriocerejus, banānus, kafijkoku, sukulentu kolekciju, krasulas, citronkokus un citus augus.Tāpat var izstaigāt dārzu bezmaksas audiogida "Nacionālais botāniskais dārzs" pavadībā.

Ja nepaspēj uz tirdziņu NBD, tad nebēdā, jo augus var iegādāties arī darba dienās! Kā vēsta informācija NBD mājaslapā, augus darba dienās iespējams iegādāties no dārza nodaļu speciālistiem, iepriekš ar tiem sazvanoties. NBD piedāvājumā ir dekoratīvie koki un krūmi, rozes, ogulāji, viengadīgās puķes un telpaugi. Šeit vari aplūkot augu katalogu, kā arī kontaktinformāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!