Ziemassvētku vakarā Limbažos Vienības laukumā tiks atklāts Jokainais Ziemassvētku parks. Diennakts tumšajā laikā no 24. līdz 31. decembrim Limbažu Vienības parks pārvērtīsies par dīvaināko Ziemassvētku notikumu, vēsta projekta pārstāve Dagnija Dižbite-Svarinska.

Jokainais parks atdzīvosies diennakts tumšajā laikā no pulksten 17 līdz 21. Parkā varēs iekļūt caur četriem jokaini runājošiem vārtiem. "Iespējams pat, ka vārti runās dzejā. Tevi pārsteidz Ziemassvētku laikā parkā sastapta govs vai dinozauru izmēru žurkas vai Ēģiptes piramīdas? Nebrīnies, bet atceries, ka šis ir Jokainais Ziemassvētku parks!" noslēpumaini ziņo projekta autori.

"Šis ir pavisam jokains laiks, mēs par normu esam pieņēmuši, ka lietas notiek ačgārni. Šodien ne vienmēr skola ir skolā un ne vienmēr darbs ir darbā un koncerts ne vienmēr ir koncertzālē. Kāpēc gan Ziemassvētku notikums arī nevarētu būt pavisam jokains? Uz kuru ir aizmirsis ierasties rūķis, kur vārti runā, kur Ziemassvētku kartiņas ir tikai ēnās, kur dedzināt visu to, kam jāpaliek 2021. gadā, kur šķietamo pieņemam par patiesību un patiesību par šķietamo, kur var smelties jaunas domas un, kur deputātu runas sauc tā kā tautā runā - par pasakām. Un pavisam jocīgā viedā tas ir ļoti sirsnīgi un mīļi. Gandrīz brīnums!" stāsta Limbažu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs.

Idejas autore Ieva Aruma stāsta, ka parkā varēs gan izveidot kustīgo ēnu apsveikuma kartīti, gan ieskatīties ačgārno spoguļu alejā, sacensties par sirsnīgākā skūpsta titulu un paklausīties politiķu teiktās pasakas un vēl pastaigā satikt dažādus jokainus objektus un tēlus, kas dīvainā, bet tik iespaidīgā veidā būs iekļuvuši jokainā parka saimē. Jokainais liek mums ieraudzīt lietas citādāk.

Parks darbosies Limbažu Vienības parkā katru dienu no 24. līdz 31. decembrim laikā no pulksten 17 līdz 21.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!