Foto: Shutterstock

Ik pa laikam gribas vienkārši atlaisties dīvānā, ieslēgt televizoru vai datoru un pabaudīt citu cilvēku interesantākos piedzīvojumus pasaules apceļošanā. Turklāt seriāli piemēroti ne tikai tumšiem ziemas vakariem, bet arī garākiem pārbraucieniem lidmašīnās, atslodzei darba dienas beigās vai, piemēram, izvēloties savu nākamo galamērķi. Šajā rakstā "Tūrisma Gids" apkopojis piecus, mūsuprāt, interesantākos ceļojumu raidījumus, kas skatāmi straumēšnas platformā "Netflix".

"Džeks Vaithols: Ceļojumi ar tēti"

Ceļojumu galvenie varoņi ir britu komiķis Džeks un viņa tēvs Maikls, kuru dēls visa raidījuma gaitā mīļi uzrunā par "daddy". Neskatoties uz abu vīriešu atšķirīgajām dzīvēm un dzīves uzskatiem, abi dodas apceļot pasauli, skatītājam piedāvājot patiesi smieklīgas epizodes piecu sezonu garumā. Džeks ceļojumu laikā izaicina tēvu apmeklēt vietas, kurās citkārt konservatīvais seniors neiegrieztos. Amizanti atgadījumi, neērtas situācijas un nestandarta piedzīvojumi – šis seriāls piemērots tiem, kas meklē ne tikai iedvesmu, bet arī vieglu humora devu jautrākam vakaram.

"Kāds pabarojiet Filu"

Fils Rozentāls ir viens no komēdijseriāla "Visi mīl Reimondu" autoriem, kurš pasaules apceļošanu veic kopā ar savu brāli un operatoru Deividu. Fils ir gastronomiskais tūrists un viņa galamērķi – krāsaini pasaules ēdieni. Šajos ceļojumos apceļoti tiek visi kontinenti un skatītājam tiek piedāvāta iespēja sastapties ar pasaules slaveniem šefpavāriem, interesantākajiem tirgiem un tirgotājiem, kā arī Fila ģimeni un draugiem, kas laiku pa laikam pievienotjas garšu avantūrās. "Kāds pabarojiet Filu" izceļas ar īpašu sirsnību, vieglu saturu un vēlmi noskatīties "tikai vēl vienu epizodi".

"Tumsas tūrists"

Vai esi kādreiz vēlējies apskatīt pasaules tumšākos nostūrus? Deivids Farjērs ir dokumentālists un žurnālists, kas plašāk pazīstams ar savām filmām par subkultūrām un savādiem fenomeniem. Viņa veidotais seriāls "Tumsas tūrists" skatītāju vedīs no gruvešiem un apšaudēm līdz pašnāvību mežam Japānā – vietām, kas tūrstiem interesē to mistiskās un bīstamās atmosfēras dēļ.

"Sāļums, taukums, skābums un karstums"

Šis ir amerikāņu kulinārijas dokumentāls seriāls ar Saminu Nosratu, kas balstīts galvenās varones grāmatā ar tādu pašu nosaukumu. Šī uzņēmīgā sieviete četrās epizodēs dodas apceļot vietas, kurās izpēta kulinārijas pamatelementus, kas pamatā visiem pasaules izcilajiem ēdieniem.

"Mūsu planēta"

"Mūsu planēta" ir britu dabas dokumentālo filmu sērija, kuras stāsta teicējs ir Deivids Atenboro. Šo dokumentālo ciklu varētu pieskaitīt pie klasiskā ceļojumu kino – skaisti kadrēti skati, plaša informācija par pasaules floru un faunu. Epizodes ir aptuveni stundu garas un ved dabu izzinošā ceļojumā, kas iedveš mieru. Starp citu, "Mūsu planēta" bez maksas iespējams skatīt arī Youtube (lai dotos iepazīt dabu, spied te).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!