Foto: Shutterstock
Ziemeļitālijas reģions Friuli-Venēcija Džūlija (Friuli-Venezia Giulia) paziņojis, ka apmaksās vilcienu biļetes tūristiem, kas vēlas apmeklēt šo gleznaino Itālijas pusi. Akcijas mērķis ir veicināt ilgtspējīgu tūrismu. Savukārt izmantot šo piedāvājumu varēs līdz pat 2023. gada 31. maijam, ziņo medijs "Travel and Leisure".

Saskaņā ar reģiona vietvaras sniegto informāciju, tūristiem tiks apmaksātas "Trenitalia" vilciena biļetes. "Izvēlies ilgtspējīgas brīvdienas, dosies uz Friuli-Venēcija Džūlija ar vilcienu!" tā savā tīmekļa vietnē rakstīja oficiālie reģiona pārstāvji.

Papildus apmaksātām vilcienu biļetēm, reģions visiem ceļotājiem piešķirs arī FVG karti, kas nodrošinās bezmaksas biļetes vai atlaides uz daudzām kultūras un izklaides vietām, tādējādi nodrošinot lieliskas brīvdienas jebkurai gaumei.

Piemēram, Triestē, no šī gada novembra līdz 2023. gada aprīlim, ceļotāji varēs apmeklēt ielu mākslinieka Banksija (Banksy) izstādi par pazeminātu cenu. Tāpat tūristiem tiks piedāvāti bezmaksas apmeklējumi arī citos muzejos un kultūras iestādēs.

Taču, lai piedalītos akcijā, ceļotājiem reģionā jāpavada vismaz divas naktis, vēsta "CNN". Tāpat ir jārezervē numuriņš kādā no akcijai piesaistītajām viesnīcām, bet vilciena biļetes izmaksas pēc tam tiks atskaitītas no kopējās summas.

Foto: Shutterstock

Ainaviskajā reģionā ietilpst arī tādas pilsētas, kā Triesta un Udīne, kurās var baudīt tradicionālo renesanses arhitektūru ar grezniem palaco, plašiem laukumiem un neskaitāmiem kanāliņiem. Un, protams, grandiozām katedrālēm. Savukārt Lignano Sabbiadoro ir pasakaina pilsēta, kas izstiepusies gar Adrijas jūru. Šeit var baudīt skaisto pludmali un gardus ēdienus.

Papildus šai akcijai "Trenitalia", kas Itālijā apkalpo vairāk nekā 16 093 kilometrus (10 000 jūdžu) garu dzelzceļa līniju, ārvalstu pilsoņiem piedāvā "Trenitalia Pass". Biļetes cena ir līdz 129 eiro, taču to var izmantot vairākos braucienos – trīs braucieni septiņās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!