Foto: Shutterstock

Šis Ziemeļvankūveras ikoniskais tilts nekad nav izskatījies tik labi – šogad tas ir gluži kā "apaudzis" ar mirdzošām gaismiņām. Kapilano tilts (Capilano bridge) ir garākais iekārtais tilts Kanādā, kurš šogad no novembra līdz nākamā gada janvāra beigām ir pilnībā pārveidots par maģisku un krāšņu svētku vietu. Un stāsts nav tikai par "selfiju" ķeršanu tilta vidū; tas ir arī maģisks veids, kā izjust kanjonu visā tā krāšņumā: apkārt skan šai sezonai raksturīga dzīvā mūzika, notiek ģimenei draudzīgas aktivitātes un ir iespēja iziet pa gaismas tuneli, kā arī turpat esošajā parkā atrodas astoņas garākās Ziemassvētku egles pasaulē. Tev šis skaistums ir ja ne jāpiedzīvo, tad vismaz virtuāli jāredz!

Iekārtais Kapilano tilts Vankuverā, Kanādā ir populāra tūristu apskates vieta jau vairāk nekā 120 gadus. Tas ir garākais iekārtais tilts Kanādā. Uzbūvēts no kaņepāju virvēm 1889. gadā, vēlāk pārbūvēts, izmantojot kabeļu vadus, tas karājas 70 metru augstumā un savieno divus upes krastus, kas atrodas 137 metru attālumā.

Apmeklētāji atzīst, ka Kapilano tilta parkā šīs gaismiņu virtenes ir tik satriecošas un iespaidīgas, ka šķiet, ka atrodies kāda no "Hallmark" brīvdienu filmas ainām. Biļetes, lai iekļūtu šajā ziemas brīnumzemē, vienai personai izmaksā 62,95 ASV dolārus (59,08 eiro), taču pārsteidzošo skatu dēļ tas varētu būt tā vērts. Turklāt, ja esi students, biļetes ir nedaudz lētākas un maksā 49,95 ASV dolārus (46,88 eiro) vienai personai.

Katrā biļetē iekļauts brauciens pāri pasaulslavenajam iekārtajam tiltam, pastaiga pa klintīm, piedzīvojums gaismas tunelī un izgaismota pastaiga koku galotnēs pa septiņiem citiem tiltiem, ko izpētīt, teikts Kapilano piekares tilta mājaslapā.

Trīs interesanti fakti:


1. Sākotnējais nosaukums bija "Kia’palano", kas nozīmē "skaista upe", tāpat arī "upe, kas tek zem tilta".

2. Kā jau rakstījām, Kapilano iekārtais tilts ir 137 metrus garš. Tās ir divas NHL hokeja halles! Un 70 metrus augsts, gluži tāpat kā Amerikas Savienoto Valstu raksturojošā simbola – Brīvības statujas – plecs.

3. Tilts ir pietiekami stiprs, lai noturētu 246 000 mārciņu (111 580 kilogramu). Tilta mājaslapā teikts, ka tas pavisam noteikti varētu noturēt 5000 bebru.

Padoms – apmeklētāji un organizētāji iesaka Kapilano iekārto tiltu apmeklēt vēlā pēcpusdienā, pirms vēl nav iestājusies tumsa, lai varētu redzēt arī tālāk esošos apskates objektus un upi. Bet obligāts noteikums – palikt tur līdz iestājas tumsa, lai visā krāšņumā redzētu izgaismoto vietu.

Padoms – uz šo vietu dodies randiņā, jo tiek lēsts, ka tilts ir viena no romantiskākajām vietām visā Kanādā.

View this post on Instagram

A post shared by Karthik (@karthik_hp1)
View this post on Instagram

A post shared by Robert (@0ct_31st)
View this post on Instagram

A post shared by Lupo (@banffcorgi)

Netālu atrodas arī restorāns ar nosaukumu "Cliff House Restaurant & Bar", un arī tas izskatās īpaši omulīgi. Ja pēc izgaismotā tilta apmeklējuma ir vēlme iekost kādu maltīti vai izdzert svētku kokteili, tad šī būs īsta vieta, kurp doties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!