Foto: Shutterstock

Pāri kraujas malai krītošs ugunīgs ūdenskritums ir reta dabas parādība, ko var vērot vien dažas nedēļas gadā Josemitu Nacionālajā parkā ASV. Ir tikai viena nianse – "ugunskritumā" nemaz nav uguns, tikai ūdens un satriecoša saulrieta radīta ilūzija par to.

Februārī Jesemitu Nacionālajā parkā vērojama reta dabas parādība, ko sauc par "ugunskritumu". Ar uguni šo unikālo dabas parādību saista tikai krāsa. Patiesībā tas ir ūdenskritums, kuru saulriets nokrāso ugunīgi sārtā krāsā.

Foto: Shutterstock

"Kad Zirga astes ūdenskritumu izgaismo saulriets, var šķist, ka tas liesmo ugunīs. Šo unikālo fenomenu var redzēt tikai vakaros ar skaidrām debesīm, turklāt saulei jāapgaismo ūdenskritums konkrētā leņķī, kas ir iespējams vien no februāra vidus līdz beigām," raksta Nacionālo parku dienests. "Tas piesaista daudzus apmeklētājus, kas pulcējas nelielā teritorijā, tādējādi radot sastrēgumus, stāvvietu trūkumu, kā arī draudus cilvēku un dabas drošībai."

Kaut arī tā ir tikai optiska ilūzija, krāšņā dabas parādība piesaista lielu tūristu un fotogrāfu uzmanību. Piemēram, pagājušā gadā vērot ugunīgo ūdenskritumu ik vakaru devās aptuveni 2400 cilvēku, vēsta "Travel and Leisure".

Tūristiem, kas šogad vēlas doties uz Josemitu Nacionālo parku, lai vērotu brīnumaino dabas parādību, jāveic iepriekšēja reģistrācija. Šāds lēmums pieņemts, lai izvairītos no pārmērīgas cilvēku drūzmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!