Foto: Shutterstock

Tūristu pārpludinātajā Barselonā kļūst arvien grūtāk dabūt galdiņu vienam. Vietējie restorāni sākuši priekšroku dod kuplām tūristu grupām, kuras ienes lielāku peļņu, vēsta "Euronews".

Vasaras sezonā, kad Barselonu apmeklē neticami liels tūristu skaits, ārkārtīgi populāras kļūst restorānu un kafejnīcu āra terases. Taču ne visi var dabūt galdiņu omulīgajās āra terasēs. Tie, kas vēlas pusdienot vai vakariņot vienatnē, visdrīzāk saņems atteikumu.

Barselonā pieaug tādu restorānu skaits, kuri atsaka galdiņu vienam, dodot priekšroku lielām tūristu grupām. Jau šobrīd daudzi restorāni, kas atrodas pilsētas centrā, sākuši atraidīt vientuļos pusdienotājus. Spānijas laikraksts "El Pais" ziņo, ka viesmīļi aizbildinās ar rezervētiem galdiņiem vai vienkārši atsaka vietu restorāna terasē.

Solo ceļotājiem, kuri maltīti ietur vienatnē, viesmīļu vēsā izturēšanās nekad nav bijusi sveša. Viņiem parasti tiek piešķirtas sliktākās vietas, taču šobrīd arī vietējie iedzīvotāji izjūt, ka pret viņiem mainījusies attieksme. Kāds vietējais iedzīvotājs laikrakstam "El Pais" stāstīja, ka vienā vakarā iegriezies pat vairākās ēdināšanas iestādēs, bet visur saņēmis atteikumu, kaut arī daudzi galdiņi vēl bijuši brīvi.

"Pirmajā terasē es jau apsēdos pie galdiņu, kad ātri pienāca viesmīlis un teica, ka tas ir rezervēts. Taču tā nebija. Tiklīdz es piecēlos, ārzemnieku grupa, kas atradās man aiz muguras, apsēdās," viņš stāsta. Savukārt citā terasē viesmīlis viņam pateicis, ka galdiņu var piešķirt tikai uz 20 minūtēm.

Šāda restorānu attieksme raisa sašutumu iedzīvotājos, kuri vairs nevar vienatnē izbaudīt pēcpusdienas kafiju sen iemīļotā terasē. Turklāt vietējiem jāpieskaņojas tūristu grafikam. Piemēram, daudzas kafejnīcas atsakās apkalpot cilvēkus, kas pēcpusdienā vēlas vien nobaudīt kafiju, jo šajā laikā tūristi jau dodas malkot kokteiļus un vakariņot.

Individuālo vakariņu izskaušanai ir finansiāls pamatojums. No lielām grupām, visticamāk, tiks iekasēts krietni vairāk nekā no viena cilvēka. Turklāt ierasti tūristi tērē vairāk nekā vietējie. Tomēr, vai vienmēr nauda ir svarīgāka par visu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!