Foto: Shutterstock
Pēc desmit gadus ilgiem restaurācijas darbiem ceļotāji atkal varēs doties pārgājienā pa slaveno "Via dell'Amore" ("Mīlestības ceļš") Itālijā, raksta ārzemju mediji.

Itālijas "Via dell'Amore" ("Mīlestības ceļš") tiek dēvēta par "romantiskāko pastaigu vietu pasaulē". Šī apmēram 121 kilometrus garā pārgājienu taka kopš 1931. gada bijusi ikoniskākā un populārākā pārgājienu taka Itālijā. Tā atrodas Činkveterē (Cinkve Terre), kas ir gadsimtiem senu piejūras ciematu virkne Itālijas Rivjēras skarbajā piekrastē.

Piejūras klintīs "iegravētā" taka savieno Riomadžoru (Riomaggiore) un Manarolu (Manarola) – divus no pieciem piekrastes ciemiem, kas ir daļa no šī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļautā apgabala, raksta "National Geographic".

Taka visu šo gadu garumā bijusi īpaši iecienīta pāru vidū, kas izmantoja to pastaigām, fotogrāfiju uzņemšanai un populāro ciematu apmeklēšanai.

Foto: Shutterstock

Kopš 2012. gada 24. septembra taka ir slēgta – sākotnēji tas notika zemes nogruvuma dēļ, bet pāris gadus vēlāk, 2018. gadā, viļņi radīja vēl lielākus postījumus jau tā sagrautajam ceļam, raksta "CNN Travel". Tā rezultātā taka visus šos gadus bijusi slēgta, bet nu pēc ilgstošiem renovācijas darbiem takas posms, sākot no Riomadžores, tiks atkārtoti atvērts. Plānots, ka tas notiks nākamā gada jūlijā.

Šobrīd taka atvērta daļēji, taču gida pavadībā, brīvpieeja ir liegta. Ekskursija tikai gida pavadībā (biļetes cena nepilni 5 eiro) tiek atļauta tāpēc, lai cīnītos ar virstūrismu šajā visvairāk apmeklētākajā reģionā Itālijā, raksta "CNN Travel". Šādā veidā valdība aizsargā unikālo dabas ainavu nākamajām paaudzēm un atgādina tūristiem cienīt vietējo kultūras mantojumu, lai saglabātu "Via dell'Amore" unikalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!