Ēģipte gadu no gadiem ir viens no populārākajiem galamērķiem atpūtai kūrortos, un arī kuģošana pa leģendāro Nīlas upi daudziem ir sapnis. Drīzumā šā sapņa piepildīšana kļūs jo patīkamāka, turklāt ar iespēju izzināt valsts bagāto vēsturi, redzot piramīdas, tempļus un citus seno civilizāciju brīnumus, jo uzņēmums "Viking" būvē jaunu kuģi, kas speciāli paredzēts ceļošanai pa Nīlu. Kuģim pagājušajā nedēļā piešķirts nosaukums "Viking Alon", vēsta "Forbes".

"Viking Alon" nav vienīgais kuģis, kas būvēts speciāli Nīlas ūdeņiem, taču tas būs jaunākais papildinājums jau esošajiem. Pagājušajā gada septembrī "Viking" Nīlā palaida kruīzu "Viking Ostris", kas dodas 12 dienu braucienā maršrutā "Faraoni un piramīdas". Gan "Viking Alon", gan "Viking Ostris" veidoti ar skandināvu stila interjeru, 41 kabīni 82 viesiem.

Pirms došanās kruīzā, "Viking Alon" viesi trīs naktis pavadīs augstākās klases viesnīcā galvaspilsētā Kairā. Šajā laikā ceļotāji tiks vesti ekskursijā uz Gīzas piramīdām, vecāko piramīdu Ēģiptē Sakras nekropolē un osmaņu stilā ieturēto Muhameda Ali mošeju. Pēc tam ceļotāji lidos uz Luksoru, lai apmeklētu Luksoras un Karnakas tempļus, kam sekos astoņu dienu kruīzs pa Nīlu.

Kuģojot ar "Viking Alon", tūristi apmeklēs Nefertari kapenes Valdnieču ielejā un Tutanhamona kapu Valdnieku ielejā, dambi Asuānā, kas kontrolē Nīlas plūsmu, un Nūbijas ciematu, lai paviesotos tradicionālā pamatskolā. Pēc šīm ekskursijām tūristi lidos atpakaļ uz Kairu, kur pavadīs pēdējo nakti galvaspilsētā, noslēdzot šo ceļojumu, kas kopumā aizņem 12 dienas.

"Forbes" raksta, ka interese par ceļošanu Ēģiptē ir ārkārtīgi liela un kruīzi ir viens no veidiem, kā iepazīstināt tūristus ar valsts kultūras dārgumiem. Šī iemesla dēļ tuvāko gadu laikā tiek plānots palielināt kruīzu skaitu, kas kuģos pa Nīlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!