Foto: Privātais arhīvs
Iespējams, ne viens vien vismaz reizi dzīvē, esot ceļojumā, ir padomājis – "Es gribētu šeit padzīvot" vai "Te es vēlētos pārcelties uz pastāvīgu dzīvi". Taču viena lieta ir par to padomāt, atgriezties mājās un aizmirst, bet cita – sakravāt somas un patiešām pārcelties. Daži paliek ārzemēs uz daudziem gadiem, daži dodas tālāk, meklējot labāku dzīvi, bet daži atgriežas, nespējot izturēt nošķirtību no dzimtenes.

Viena no galvenajām Igaunijas iedzīvotāju "izklaidēm" ir sūdzēties par laikapstākļiem un nogurumu no aukstuma, pelēcības, vējiem un lietus. Uz šī fona bēgšana uz siltākām zemēm šķiet kā bēgšana no skumjām un Igaunijas sliktā laika. Un, ja kāds par to tikai sapņo, tad citi šo sapni īsteno.

Igaunijas "Delfi" stāsta par saviem bijušajiem tautiešiem, kuri kādu dienu nolēma radikāli mainīt savu dzīvi un pārcelties uz ārzemēm. Viens no viņiem pēdējos 19 gadus dzīvo Sicīlijā, otrs jau 23 gadus bauda sauli Maltas galvaspilsētā Valletā. Vienam Spānijas kūrortā "Kosta del Sol" ir nekustamo īpašumu bizness, bet cits attīsta tūrismu Grieķijā. Šie astoņi stāsti kārtējo reizi pierāda, ka sapņi var piepildīties – tikai jāgrib.

Piedāvājam iepazīties ar diviem stāstiem. Pārējos varēsi izlasīt nākamajos divos rakstos par šo tēmu.

Spānija (Kanāriju salas, Tenerife): pateicoties tūrisma birojam Tenerifē, mierīgi var dzīvot Igaunijā

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!