Pakrojas muiža, kas vairākkārt tika atzīta par Lietuvas Gada tūrisma objektu, rīko ziemas festivālu, kam šogad izvēlēta kosmosa tēma. Muiža, kas festivālā pārtaps par starptautisku kosmosa staciju, aicina visas Lietuvas un Latvijas skolas un bērnudārzus piedalīties konkursā, uzzīmējot kosmosa stacijas karogu. Abu valstu uzvarējušie darbi festivāla laikā dosies atklātā kosmosā.

Festivālā "Ziemassvētku kosmosa stacija", kas sāksies jau šajā nedēļas nogalē, apmeklētājus sagaidīs iespaidīgas Visuma debesu ķermeņu instalācijas, imitējot ceļojumu atklātā kosmosā. Organizatori uzsver, ka festivāla mērķis ir ne tikai izklaide, bet arī izglītošana. Tāpēc skolēniem tiek organizētas arī īpašas izglītojošas programmas, kas ļaus iepazīt Visumu, okeānu pasauli un atgādinās par senajām Ziemassvētku tradīcijām.

Visi Lietuvas un Latvijas skolu un bērnudārzu audzēkņi ir arī aicināti piedalīties konkursā - kosmosa stacijas karoga veidošanā. Festivāla laikā uzvarējušie darbi tiks palaisti atklātā kosmosā – 30 km augstumā virs Zemes, un to veidotāji no Lietuvas un Latvijas būs uzaicināti apmeklēt festivālu un vērot vēsturisko notikumu tiešraidē.

“Iespaidīgi gaismas festivāli, lāzeru un uguns šovi, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti un viņa pastnieku kamieli Buču – tas viss ir lieliska un saturīga pieredze visai ģimenei, bet zem katra mūsu festivāla ir kas vairāk. Ierodoties šeit, cilvēki iepazīst īsto seno muižas dzīvi, redz savu vēsturi. Par vienu no mūsu svarīgākajām misijām uzskatām pagātnes iepazīšanu un izglītību, tāpēc skolām vienmēr pievēršam īpašu uzmanību,” stāsta organizatori.

Bērnu grupas, kuras vēlas piedalīties konkursā, aicinātas zīmēt vai veidot karogus līdz 1. decembrim un publicēt savas fotogrāfijas sociālajos tīklos, saskaņā ar konkursa nolikumu. Uzvarētāji tiks paziņoti decembra vidū. Vairāk par konkursu lasi, klikšķinot šeit.

Ziemas festivāls "Ziemassvētku kosmosa stacija" Pakrojas muižā priecēs apmeklētājus katru piektdienu un brīvdienās no 25. novembra līdz 14. janvārim. Svētku periodā no 25. decembra līdz 1. janvārim festivāls būs atvērts katru dienu. Plašāk par festivālu: www.pakrojasmuiza.lv.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!