Foto: bridge.lv

Šī gada 1. jūnijā Latvijas Bridža Foruma ietvaros notika īpaša bridža Goda balvu pasniegšanas ceremonija, kurā tika godināti ievērojami bridža spēlētāji un atbalstītāji par viņu izciliem sasniegumiem un ieguldījumu bridža attīstībā Latvijā. Balvas tika pasniegtas vairākās kategorijās, izceļot to saņēmēju nozīmīgumu un īpašo lomu Latvijas bridža kopienā, liecina informācija bridža federācijas mājaslapā.

Apbalvojumu kategorijā "Sirds un Dvēsele" saņēma Druvas vidusskolas skolotājs Normunds Svētiņš (redzams titulbildē). Tā simbolizē ne tikai spēles prasmi, bet arī cilvēka spēju ieinteresēt citus ar savu dedzību un mīlestību pret bridžu, skaidro pasākuma rīkotāji. Paziņojumā uzsvērts: "Normunds Svētiņš ir bijis paraugs šajā jomā, radot ap sevi iedvesmojošu atmosfēru un veicinot spēles popularitāti un mīlestību. Viņa aizrautība un entuziasms ir iedvesmojuši daudzus spēlētājus un stiprinājuši Latvijas bridža kopienu."

Mūžu ieguldījuma apbalvojums "Gaismas Nesējs" piešķirts ilggadējai Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas fizikas skolotājai skolotājai Vīvijai Slīterei, kura ar savu ilggadējo darbu, dedzību un aizrautību ir veicinājusi skolēnu iesaisti bridžā un kaldinājusi jaunos Latvijas un Eiropas čempionus. Viņas darbs ir bijis neaizstājams, veidojot nākamās bridža paaudzes un veicinot spēles attīstību skolās, stāsta federācijas pārstāvji.

Latviešu bridža Goda balva "Dižbalsts" piešķirta Aigaram Kalvītim un "Latvijas Gāzei"", kas ar finansiālo atbalstu ir būtiski veicinājuši bridža federācijas projektus un iniciatīvas. "Bez viņu atbalsta Latvijas bridža kopiena nebūtu spējusi startēt dažādos čempionātos un gūt sekmes," minēts federācijas paziņojumā.

Latvijas bridža Goda balva "Lielbalsts 2024" piešķirta Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībai par finansiālo atbalstu starptautiska mēroga bridža turnīru organizēšanā un veicināšanā. "Šis atbalsts ir būtiski palielinājis Latvijas bridža atpazīstamību gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, palīdzot rīkot augstas klases turnīrus," skaidro pasākuma rīkotāji.

Latviešu bridža Goda balva "Stūrakmens" piešķirta Naurim Ārmanim (attēlā pa kreisi) par neatsveramu ieguldījumu bridža pasākumu organizēšanā, kūrēšanā, atbalstīšanā un sociālās vides uzturēšanā. Apbalvojums paskaidrots šādi: viņa ilgstošā un pašaizliedzīgā darbība ir veidojusi un uzturējusi spēcīgu un vienotu bridža kopienu.

Foto: bridge.lv

Latviešu bridža "Izcilības" balva piešķirta pārim Kārlim Rubinim un Jeļenai Alfejevai par izciliem sasniegumiem, meistarību un sportisko garu bridžā. Viņu ilgstošais sniegums un neatlaidība kļuvuši par iedvesmu citiem spēlētājiem.

Latviešu bridža "Jaunā Zvaigzne" balva piešķirta Luizai Gisei un Beatrisei Betherei par centību, aizrautību un sasniegumiem, demonstrējot savas prasmes un sportisko garu bridžā. "Viņas ir atpazīstamas ar savu spēju mācīties, attīstīties un pozitīvo attieksmi pret spēli," paskaidro federācija.

Latviešu bridža "Junioru Zelts" balva izceļ un godā jaunākās paaudzes izcilākos talantus bridža kopienā, norāda federācija. Balvu saņēmis Edgars Oļļa, kurš izrādījis izcilas spējas, neatlaidību un kaisli pret bridža spēli, aktīvi piedaloties vietējos un starptautiskos turnīros: "Šī balva apliecina ne tikai viņa prasmes pie bridža galda, bet arī spēju pārstāvēt Latvijas bridžu ar godu un lepnumu."

Latviešu bridža "Dāma" balva veltīta Maijai Romanovskai (attēlā) par izcilu personību un meistarību bridža spēlē. "Viņa ar savu eleganci, sportisko garu un līderības prasmēm ir atstājusi neizdzēšamu iespaidu uz Latvijas bridža pasauli, palīdzot citiem spēlētājiem attīstīties un augt."

Foto: bridge.lv

Savukārt latviešu bridža "Seniors Jauda" balva godina senioru spēlētāju Dagniju Dirbu, kura, kā skaidro federācijā, izceļas ar izcilu meistarību, neatlaidību un enerģiju bridža spēlē. Viņas piemērs apliecina, ka kaisle pret bridžu un vēlme sasniegt jaunus augstumus turpina degt visā dzīves garumā.

Latviešu bridža "Entuziasts 2024" balva tika piešķirta Intam Teterovskim par viņa dedzību un aizrautību, veicinot bridža spēles popularitāti Latvijā.

Pasākuma laikā tika pasniegtas arī vairākas "In Memoriam" balvas cilvēkiem, kas jau aizgājuši mūžībā, bet savulaik devuši lielu ieguldījumu bridža attīstībā. Šīs balvas tika veltītas Irina Vladimirovnai Vīksnai, Egonam Lavendelim (senj.) un Vladimiram Goncam.

Balvas pasniedza Latvijas Bridža federācijas vadītājs Imants Parādnieks.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!