Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Veselīga dzīvesveida influencere Kristiāna Lasmane negrib ne dzirdēt atrunas, ka kādai grūti ikdienā atrast laiku aiziet uz sporta zāli. Viņasprāt, to pašu stundu, ko mēs ik pa brīdim pavadām soctīklu "skrollēšanā", ikviena dāma trīsreiz nedēļā varētu veltīt sportam. Lasmane ir tieša: sieviete ar 100 kilogramu svaru viņā raisa tikai līdzjūtību, jo "nu, nav tas skaisti". Raidījums pilnā garumā baudāms "Delfi" satura abonentiem.

Raidījuma "Par TO pašu" jaunākajā epizodē atklāti runājam par lieko svaru, tostarp nevairoties no vārda "resnums". Lūgta komentēt slaveno frāzi, ka vīrieši jau nav suņi un uz kauliem nekrīt, Lasmane atzīst: tik tiešām ir daudz vīriešu, kuri dos priekšroku apaļīgākām sievietēm, taču tas tā ir tāpēc, ka katram cilvēkam ir sava gaume. Lielākoties šis teiciens tomēr esot attaisnojums pašām sievietēm, kuras dzīvo ar būtisku lieko svaru un neko mainīt nevēlas.

Vai simts kilogrami var būt skaisti? "Es domāju, ka 100 kilogrami ir neveselīgi. Un pateikšu godīgi – man šķiet, ka tas nav skaisti. Negribu izklausīties ļoti skarba, bet, ja cilvēkam ir veselības problēmas, tad ieslēdzas empātija. Es jūtu tev līdzi," saka Kristiāna, kura pati jau no agras jaunības cīnījusies ar savu svaru. Šobrīd tas viņai ir normāls, taču savulaik Lasmane svērusi 83 kilogramus, kas pie viņas auguma garuma bijis daudz par daudz.

Arī fitnesa treneris un tiktokeris Lauris Mičulis uzskata, ka 100 kilogramu sievietei ir krietni par daudz. Tāds svars būtu adekvāts apmēram divus metrus garai sievietei.

"Tas noteikti būs neveslīgi. Manuprāt, mēs šobrīd par daudz cilvēkiem sakām, ka viņi ir skaisti un labi. Varbūt tādi viņi arī, tomēr - viņi ir neveselīgi. Cilvēks ar 15-20 kilogramu lieko svaru nevar būt veselīgs," argumentē Mičulis. Un tieši aptaukošanās esot viens no galvenajiem īsā mūža vaininiekiem Latvijas sabiedrībā.

Vairāk skaties raidījuma "Par TO pašu" epizodē "100 kilogramu sieviete – skaista, resna vai slinka?", kas pilnā garumā redzama "Delfi" satura abonentiem. Studijā viesojas Kristiāna Lasmane, Liene Baltruka, Kristīne Beitika un Lauris Mičulis. Raidījumu vada žurnāliste Anita Sedliņa.

Klausies epizodi arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!