Фото: Kārlis Dambrāns/DELFI

Gundega Evelone sevi raksturo kā starpdisciplināru mākslinieci. Viņu interesē gan politika, gan ekoloģija, un kopumā māksliniece skata lietas no kritiskās prizmas. Vēl viņa esot liela multitāskinga meistare. Lai arī plašāku atpazīstamību ieguva pēc "Cūku komiksa" ažiotāžas. Tomēr karikatūras nav vienīgais, ar ko Evelone nodarbojas ikdienā. Mākslas projekti, studijas dokturantūrā un ideju ģenerēšana ir viņas ikdienas ritms.

Kā tu pati sevi raksturotu?

Smejos, ka esmu mākslas profesionāle, jo šobrīd nodarbojos gan ar mākslas radīšanu, gan kūrēšanu, gan producēšanu, tekstu rakstīšanu un izglītības projektiem. Pašlaik strādāju pie vairākiem projektiem, bet visi ir centrēti ap mākslu. Studēju mākslu profesionālajā doktorantūrā (Latvijas Mākslas akadēmijā), visu laiku meklēju jaunas pieredzes.

Esi ļoti radošs cilvēks?

Nezinu, vai esmu ļoti radošs cilvēks, bet radošs pavisam noteikti. Vēlme izpausties, radošā enerģija, kas nāk caur mani, ir visur klātesoša. Jautājums ir tikai, kādā veidā tā piedzīvo savu iemiesojumu.

Kā tagad jūties par vārdiem, kurus izteici filmas "Melnais samts" recenzijā – "Tavs radošais gars sadzīvisko nebūšanu šļurā ir nevis dāvana, bet lāsts" ?

Tā ir ļoti liela dāvana. Radošums ir jebkuram cilvēkiem piemītošs. Nezinu nevienu, kas kaut kādā veidā nebūtu radoša personība. Atšķiras veids, kā mēs to īstenojam, izpaužam caur sevi, vai mums ir iespēja to izpaust.

Ja ir dota vide – materiālie un finansiālie apstākļi. Un vari radoši strādāt, tā ir superīga dāvana. Ja nonāc apstākļos, kad no tevis laužas ārā radošā enerģija, un nevari neko realizēt, kļūst ļoti smagi un apgrūtinoši – briesmīga sajūta. Tāpat kā filmā – Ingas Tropas varonei bija ļoti liels talants un idejas, bet viņai nebija doti dzīves apstākļi, lai to realizētu. Paldies Dievam, ka man pašlaik ir izdevies atrast veidus, kā sevi realizēt.

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !