Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Ilze pirms gada izdarīja to, ko vīri un tēvi dara regulāri, par to nesaņemot lielu nosodījumu, jo "tā jau dzīvē gadās" un "gan jau sieva pati bija vainīga". Viņa savus trīs bērnus atstāja audzināt tēvam, lai nenodarītu pāri bērniem, atrastu sevi un saliktu pa gabaliņam kopā.

Ilzi satieku vienā no viņas darbavietām, "Mazajā terapijā", kas ir vegānu kafejnīca. Arī viņa pati jau vairākus gadus praktizē vegānismu. Plāns sekojošs – fotogrāfs sabildē Ilzi, tikmēr es sev laiku pakavēju ar salātiem. "Tu nesteidzies," piekodina fotogrāfs Mārtiņš. Sarunāts, bet, nu, cik tad ilgi nesteigsies, lēnām virzos uz parka pusi, kur notiek fotosesija, un ierodos tieši uz noslēgumu. "Gatavs!" Mārtiņš priecīgi ziņo! Ātri gan, nosaku.

"Ko tu smukam padarīsi, bildē, no kuras puses gribi, visas bildes labas!" Nevar nepiekrist. Ilzei piestāv viss – kā gari, tā īsi mati, kā kleitas, tā džinsi.

Izskatot Ilzes "Instagram" kontu , kuru viņa nav nedz dzēsusi, nedz rediģējusi, var izsekot viņas gaitām vairāku gadu garumā.


No bildēm raugās garmataina sieviete, te ar blondiem, te lillā, te tumšiem matiem. Viņas mute smaida, bet acīs ir skumjas. Ir skaistas dabas bildes, vegāniskas receptes, smejoši bērni – viss, par ko citi apskaustu. Un tad pēdējo gadu foto – Ilzei ir īsi mati, dzirkstošs smaids un prieka pilnas acis!

Mūsu saruna notiek parkā, ironiski, ka izvēlamies soliņu netālu no bērnu laukumiņa, kur mazie spiedz, šūpojas un laižas no slidkalniņa. Mūsu saruna arī ir par bērniem, par bērniem, kurus Ilze mīl tik ļoti, ka atstāj audzināt tēvam, pati kļūstot par brīvdienu mammu.

Patiesībā, ja gribētu izvērst kādu skaļu diskusiju vai paust sašutumu, tad jaunā sieviete būtu ideāls mērķis – vegāne, atstājusi bērnus, dzīvo kopā ar draudzeni, piedalās "drag king" performancēs (tā ir atbilde "drag queen", bet te sievietes pielīmē sev ūsas, uzvelk bikses un sniedz improvizētus priekšnesumus un stāvizrādes).

"Un es braucu ar velo," piebilst Ilze, kad uzskaitu visus viņas sarkanos karogus, kas varētu kaitināt citādi domājošos.

Kāda mazā Ilze bija bērnībā? Arī brīvdomātāja un "nepareizo" izvēļu izdarītāja?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!