Foto: Privātais arhīvs
17. oktobrī Ilvis Brokāns sēdās savā dzeltenajā 1980. gada žigulītī, kuru bija iegādājies vien šajā vasarā, lai dotos pāri visai Eiropai un sasniegtu Atēnas Grieķijā. Mērķis bijis viens – vienam pašam budžeta variantā piedzīvot visu, ko dzīve sniedz, taču iznākums bijis krietni košāks.


Ilvis jau sen zinājis, ka reiz savā īpašumā vēlas retro automašīnu, taču apzināti mašīnu viņš nemeklēja. Līdz kādas darba dienas rītā, šķirstot "Facebook" laika joslu, ieraudzījis, ka par pieņemamu cenu tiek pārdots žigulītis, kas garāžā nonīcis 26 gadus. "Domāju, jāaizbrauc un jāapskatās. Kamēr auto skatījos es, piebrauca vēl viens pircējs. Sākumā šķita normāls, bet tad pamainīja toni, sāka lecīgi runāt, un nodomāju – nebūs tev žiguļa, ņemšu pats!" atceras Ilvis. Pēc pāris dienām žigulis jau stalti stāvējis zināma mehāniķa darbnīcā. 11 dienu darbs – un jauna tehniskā apskate mašīnai, kura darbināta nebija gadiem, bija kabatā.

"Pavadīju košu vasaru ar žigulīti. Pavizināju cilvēkus vairākos pasākumos – tepat Rēzeknē biju pilsētas svētku gājienā, bija kāzu brauciens, vecmeitu ballīte. Taču vasaras beigās "Facebook" pamanīju, ka tiek pārdota arī jumta telts. Vienojāmies par 360 eiro, un telti nopirku. Paveicās, jo tā telts ir diezgan reta! Kad dabūju lietošanas instrukciju, uzzināju, ka tā ražota trīs gadus vēlāk par auto – 1983. gadā – un paredzēta tieši vecajām mašīnām. Tas man bija atklājums, jo šķita, ka jumta teltis ir kaut kas mūsdienīgs. Tas bija brīdis, kad sapratu – man ir žigulis, man ir telts, ir jādodas ceļā, citādi nevar!"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!