Influenceru pētniekam Denisam Aleksandram Ševeļovam "iznākšana no skapja" sabiedrības priekšā bija daudz vieglāka nekā ģimenes lokā. To, ka viņš ir gejs, Ševeļovs apzinājies jau pusaudža gados, taču atzīties mātei un tēvam bijis grūti. "Tas nozīmētu pakļaut tēvu kaut kādām briesmām," raidījumā "Par TO pašu" stāsta puisis. Pilns raidījuma "Kāpēc Latvijas geji nenāk laukā no skapja?" ieraksts noskatāms "Delfi" satura abonentiem šeit.

Raidījumā Deniss Ševeļovs kopā ar žurnālistu Kārli Streipu dalās savā pieredzē, kā tas ir – dzīvot kā atklātam homoseksuālim. Abi ir vienisprātis, ka "dzīve skapī" netradicionāli orientētiem cilvēkiem ir daudz grūtāka nekā tiem, kas atļāvušies būt brīvi cilvēki.

Ševeļovs, kurš šobrīd ir brīva vīrieša statusā un aktīvi dodas uz randiņiem, novērojis, ka vīrieši ap 40, 50 un 60 gadu vecumu jau pieraduši visu mūžu slēpties. Šādi vīrieši nereti noraidoši izturas pret "sievišķīgi ģērbtiem džekiem", tāpēc Ševeļovs uz randiņiem ar nobriedušiem kungiem arī pats saģērbjas konservatīvāk.

Denisa iznākšana no skapja notika pasen kāda TV šova kontekstā. Māte sava dēla orientāciju pieņēmusi, taču ar tēvu gājis grūtāk – viņš ilgu laiku izvairījies redzēt acīmredzamo. Vēlāk gan izrādījies, ka vecāki jau sen bija ko nojautuši, taču pat savā starpā par to nebija runājuši.

Pilns raidījuma "Kāpēc Latvijas geji nenāk laukā no skapja?" ieraksts noskatāms "Delfi" satura abonentiem šeit.

Raidījumā piedalās žurnālists Kārlis Streips, influenceris Deniss Ševeļovs, LGBT aktīvisti Jana Jarinovska un Tālivaldis Kronbergs. Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!