Raidījumā “Par TO pašuKārlis Streips un Deniss Ševeļovs runā par vīriešiem – bieži vien jau brieduma gados, – kuri slēpuši savu homoseksualitāti tiktāl, ka "normālības" labad pat apprecējušies, nodibinājuši ģimeni ar sievieti. Šādi vīrieši bieži vien "iet sānsolī", uzskata Streips.

Abi kungi zina daudz tādu vīriešu, kuri, nebūdami atklāti geji, ir laulājušies ar sievieti. "Tur ir visādas problēmas. Galvenais – melošana," tiešā valodā paziņo žurnālists.

Influenceru pētnieks Deniss Ševeļovs savukārt pieļauj, ka var pastāvēt arī tāds modelis: laulātie savā starpā ir izrunājuši vīra orientāciju, un šādā modelī sānsoļi tiek akceptēti. Tomēr biežāk šīs ir dramatiskas savienības. Ševeļovs novērojis, ka bieži vien vīrieši ap 40, 50 gadiem ir tie, kuri dzīvo laulībā ar sievieti, būdami homoseksuāli.

Raidījumā Streips analizē, ka arī praidu kultūra krietni attīstījusies: ja agrāk praidos bija vairāk policistu nekā gājiena dalībnieku, tagad tas ir otrādi. Sabiedrības atvērtībā lielu lomu spēlējusi LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaīka", kas rīko praidus.

Pilns raidījuma ieraksts noskatāms "Delfi" satura abonentiem šeit: Kāpēc Latvijas geji nenāk laukā no skapja?

Raidījumu klausies arī "Spotify" un "Apple" platformās!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!