Foto: Shutterstock

Mīlestības bombardēšana jeb "love bombing" izpaužas kā pārlieku liela partnera slavināšana un simpātiju izrādīšana ar lieliem žestiem, kas ir nesamērīgi attiecību stadijai. Tādā veidā "mīlestības bombardētājs" mēģina manipulēt ar personu, kuru tiekas un panākt ātru attiecību un saiknes izveidošanu.

"Mīlestības bombardēšana" nereti liek justies tā, it kā būtu nonācis aizraujošā pasakā, īpaši jau randiņu posmā, kad bombardēšana ar mīlestību var šķist ļoti pozitīva. Tas rada sajūtu, ka ar šo cilvēku veidojas īpaša saikne. Taču problēma ir tāda, ka tas var nostādīt neērtā situācijā, kad vairs nemani otra cilvēka sarkanos karogus un tikai koncentrējies uz attiecību pasakainumu.

Kad kāds tevi bombardē ar mīlestību, redzi tikai to, ko cilvēks grib, lai redzi. Tas nesniedz iespēju ieraudzīt otra cilvēka patieso seju un ieskatu tajā, kādas patiesībā varētu būt attiecības ar šo personu. Šajā gadījumā frāze: "Tas liekas pārāk labi, lai būtu patiesība" ir atbilstoša.

"Psychology today" apkopojis desmit pazīmes, kas var liecināt par mīlestības bombardēšanu:

1. Attiecību temps šķiet sasteigts

Ja, tiekoties ar kādu, tā sāk šķist, tā ir zīme, lai piebremzētu un pievērstu uzmanību, un padomātu, no kurienes šī sajūta ir radusies.

Kad esi sajūsmā par tikšanos ar kādu, ir ļoti viegli aizmirsties, un reizēm visa piesardzība tiek izmesta ārā pa logu. Lielais saviļņojums var aizēnot svarīgās zīmes un sarkanos karogus īpaši svarīgos mirkļos.

2. Viņi melo par nākotni kopā ar tevi

Kad esi vēl tikai otras personas iepazīšanas procesā, bet viņš jau sāk izteikt kopīgus nākotnes plānus, sākumā tas var šķist par atsvaidzinoši, jo uzskati, ka viņš ar tevi kopā ir apzināti. Taču tajā pašā laikā tas var radīt viltus drošības sajūtu, tādēļ ir svarīgi uzlūkot personu tādu, kāda atrodas tavā priekšā, nevis tikai tās potenciālu.

Tu šo cilvēku nepazīsti pietiekami ilgi, lai zinātu, vai viņa darbības saskan ar vārdiem, vai viņš tikai veido skaistu fasādi, lai jūs viņam pieķertos pirms atklāj savu patieso būtību. Nākotnes viltošana ietver tādus plānus kā tālus ceļojumus, kāzas, tikšanos ar ģimeni, pārcelšanos uz dzīvi kopā pirmajās tikšanās nedēļās, bez jebkāda reāla nodoma to īsteno. "Es esmu tik sajūsmināts pavadīt visu atlikušo dzīvi kopā ar tevi" vai "Mums būs lieliska ģimene" ir daži piemēri, ko varētu teikt "mīlestības bombardētājs".

3. Vairāki cilvēki, kuriem uzticies, ir izteikuši bažas par attiecību tempu

Katram ir citādāka attiecību pieredze un uzskati, kā tās virzīt. Taču, ja cilvēki, kuriem uzticies un kuri tevi pazīst, sāk izteikt bažas par attiecību straujo ritējumu, ir svarīgi pārdomāt, vai bažas ir pamatotas un varbūt viņi redz ko tādu, ko pats nepamani.

4. Viņi tevi atveido, atspoguļo

Tā ir manipulācijas taktika, ko izmanto "mīlestības bombardētājs". Tevis atveidošanā iekļaujas tavu vērtību, interešu atdarināšana, tikai lai pietuvinātos un pārliecinātu par saderību ar šo cilvēku.

Lai arī zinātkāre par vajadzībām un interesēm ir lieliska rakstura iezīme partnerī, ir svarīgi saskatīt atšķirību starp cilvēku, kurš ir patiesi ieinteresēts un dalās savā pieredzē, no cilvēka, kurš rūpīgi analizē atbildes, un atbild tā, kā, viņaprāt, to vēlas otrs.

Ja cilvēkam, ar kuru jūs tiekaties, ir visas tās pašas intereses, kas jums, patīk darīt vienas un tās pašas lietas, un viņi saka, ka vēlas tādu pašu dzīves stilu, ir svarīgi novērot, vai viņu rīcība saskan ar to, ko viņi stāsta.

5. Viņi tevi aplej ar milzīgiem, romantiskiem žestiem

Piemāram, spontāns atvaļinājums vai greznas dāvanas var šķirst uzmundrinošas. Taču, ja šie milzīgie žesti neatbilst attiecību posmam un šķiet, ka tie labāk iederētos kādā randiņu šovā nevis īstajā dzīvē, jāuzmanās, ka šai personai īstenībā nemaz nav labākās intereses, un viņi var mēģināt paātrināt attiecību veidošanās procesu.

6. Tavs ierosinājums piebremzēt ar attiecību virzību saņem pretestību

Ja paud savam partnerim, ka jūties neērti ar attiecību tempu un vēlies tās mazliet palēnināt, pievērs uzmanību tam, kā otra persona atbild. Vai viņi ieņem aizsargpozīciju? Vai viņi noslēdzas sevī, vai viņi griež visu kājām gaisā? Viņu atbilde var pastāstīt par to, vai viņu nolūks ir ņemt vērā otra vajadzības, vai viņi tikai fokusējas uz to, ko grib paši?

7. Viņi tevi apbur ar komplimentiem, kas tev nešķiet personīgi

Kad kāds bombardē ar mīlestību savu simpātiju, viņu mērķis ir radīt ļoti dziļu saikni un to darīt pēc iespējas ātrāk. Lai to sasniegtu, viņi darīs visu iespējamo. Pievērs uzmanību viņu izteiktajiem komplimentiem un uzslavām. Vai tie šķiet patiesi un personīgi, vai arī uzslavas ir vispārinātas un varētu attiekties uz jebkuru?

Viens piemērs, ko "mīlestības bombardētājs" varētu teikt: "Tu esi visapbrīnojamākais cilvēks, ko es jebkad esmu saticis" vai "Tu esi ideāls, ne ar vienu nevar ne salīdzināt!"

8. Viņu simpātiju izpausme šķiet neproporcionāla attiecību stadijai

Ja mīlestības bombardētājs saka, ka mīl vai, piemēram, tādas frāzes kā: "Es nekad tā ne ar vienu citu neesmu juties," vai "Mana dzīve bez tevis zaudētu jēgu," satiekoties vien pāris nedēļas, turpini būt piesardzīgs. Šīs frāzes var liecināt, ka cilvēks vēlas paātrināt saiknes veidošanos.

9. Sagaida biežu sazināšanos vai redzēšanos, atstājot maz brīva laika citām tev svarīgām aktivitātēm un draugiem

"Mīlestības bombardētāji" grib pēc iespējas ātrāk izolēt un norobežot tevi no pārējiem, kā arī biežā kontaktēšana var likt justies nomāktam. Tas atstās maz brīvā laika, lai kontaktētos ar citiem. Šī taktika darbojas divejādi: "mīlas bomvardētāji" nostiprina dziļu saikni ļoti ātrā laika periodā un izolē tevi. Ja citi izpauž bažas par jūsu attiecībām, būs grūtāk tās pārtraukt, jo jau esi dziļi tajās iesaistījies.

10. Viņi tevi slavinās, bet pēc tam nolīdzinās līdz ar zemi

"Mīlestības bombardētāji" idealizēs tevi, kamēr centīsies radīt ilūziju par tuvību. Taču, kad viņi sapratīs, ka partneris ir pilnībā apburts, sāks parādīties viņa īstās krāsas. Piemēram, sāks kritizēt un ņirgāties par otru pusīti, ar mērķi sagraut pašcieņu un pārņemt pilnīgu kontroli pār tavu dzīvi.

Lai gan ir iespējams, ka otrs cilvēks tiešām ir sajūsmā, un tāpēc realizē līdzīgas rasktura iezīmes kā "mīlestības bombardētājs," ir jāpievērš uzmanība, kā šī uzvedība liek justies. Jāvēro, kāds ir otra cilvēka galvenais nolūks, uzvedības modelis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!