Foto: Publicitātes foto

Grupas "Credo" solistam Guntim Veitam augustā apritēs 70. Viņš sniedzis interviju žurnālam "Ieva", kurā cita starpā vaļsirdīgi atbild uz jautājumu par to, kāpēc dzīvē tā arī nav apprecējies ottreiz. Veits reiz bijis precējies, viņam ir arī dēls, kura audzināšanā mākslinieks daudz nepiedalījās, taču tagad abiem esot labas attiecības.

"Dzīvē esmu izvilcis laimīgo lozi," par aizvadīto mūžu saka Veits, kurš joprojām izskatās neparasti jauneklīgs un arī muzicēšanu nav metis pie malas.

Vaicāts par to, kāpēc dzīves līkločos tā arī nav nobāzējies laulības ostā ar kādu dāmu, Veits liek noprast, ka laulību neuzskata par būtisku. "Es absolūti neuzskatu, ka tad, ja dzīvo ar kādu kopā un tev ar to cilvēku ir labi, noteikti ir jāprecas. Nezinu kāpēc, bet man šķiet – kad cilvēki apprecas, kaut kas izmainās. Daudzi saka – jā, bet tai meitenei to vajag, viņai gribas to balto kleitu... Es to saprotu – vienreiz jau vajag apprecēties. Bet, kad cilvēki jau padzīvojuši, viņi vairs nelaužas precēties. Un man ir baigi labi tā, kā ir tagad," skaidro mūziķis.

Veits novērojis, ka daudziem viņam zināmiem vīriešiem ir divi dzīvokļi – vienā vijas ģimenes ligzdiņa, bet otrs paredzēts kā vieta, kur pabūt vienam. Arī pašam Veitam ir dzīvoklis, kuru viņš nevienam neizīrē, bet mēdz tur padzīvoties dažas dienas kopā ar savu draudzeni. Kas viņa ir, Veits "Ievai" neatklāj.

Mākslinieks arīdzan saka, ka no apkārtējiem dzird mudinājumus nodibināt "normālu ģimenes dzīvi", tomēr viņam šāds scenārijs nav plānā. "Un tad man būs rūpju rieva sejā un kļūšu tāds pats kā citi?" viņš retoriski vaicā.

Pilna intervija izlasāma 29. maija izdevumā "Ieva"!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!