Jautājums: Ļoti priecāšos, ja varēsiet palīdzēt man saprast, kā man pareizi rīkoties. Lieta tā, ka apmēram sešus gadus man nebija dzimumdzīves. Vīrs nomira, un es visu enerģiju veltīju bērnu audzināšanai.

Jāsaka, ka gadījuma sakari nav priekš manis, tāpēc vienīgā iespēja sevi apmierināt bija masturbēšana. Tādējādi orgasmu spēju sasniegt bez īpašām grūtībām. Pašlaik esmu iepazinusies ar jauku vīrieti un mums ir arī intīma tuvība. Viņš ir vienkārši sajūsmā par to, ko es viņam spēju sniegt, bet man neizdodas sasniegt orgasmu, lai kā arī mēs abi necenstos. Viņš ļoti, ļoti cenšas un vēlas, lai pastāstu viņam, ko un kā labāk vēlos, bet lieta tā, ka pati nezinu... jo viņa pieskārieni un glāsti ir citādi un gaidītā efekta nav.

Vēlos zināt, vai ir kādi līdzekļi, kas palīdzētu aktivizēties attiecīgajiem hormoniem un es varēšu vēl iepriecināt ne tikai sevi, bet arī mīļoto vīrieti. Piebildīšu, ka man ir 50 gadu un iestājusies menopauze.

Atbild psihoterapeits Dr. Andris Veselovskis:

Domāju, ka nevajadzētu nofiksēties, domājot par orgasmu seksa laikā. Šajā gadījumā sekss nepastāv pats par sevi. Seksuālas attiecības ir daļa no attiecībām starp vīrieti un sievieti. Tas, ka Jūs nevarat sasniegt orgasmu šo seksuālo attiecību laikā, norāda uz to, ka ir kādas “emocionālas bremzes”, kuras ir Jūsos. Varbūt neesat izsērojusi par mirušo vīru. Varbūt ir vainas sajūta, kura traucē gūt orgasmu seksuālās attiecībās ar šo vīrieti. Varbūt vēl neesat pietiekoši labi iepazinuši viens otru. Varbūt kaunaties viņam pateikt, kā tieši Jums gribētos, lai viņš Jūs apmierina. Varbūt ir uzkrājušās dusmas pret vīriešiem. Ir iespējamas vēl daudzas citas varbūtības, kuras var būt pietiekoši stipras, lai traucētu gūt orgasmu.

Šī ir emocionāla problēma. (Ja tā būtu hormonāla vai fizioloģiska problēma, tad jūs nespētu gūt orgasmu masturbējot.)

Mīlestības pilnas attiecības spēj palīdzēt risināt emocionālas problēmas. Vienkārši ir jābūt kopā ar savu vīrieti. Jārunājas par sev un viņam svarīgām lietām. Jāpaprasa sev to, ko Jums gribas. Jādod viņam to, kas viņam ir nepieciešams. Jāiemācās pieņemt otra atšķirību. Pieņemt tās otra un savas emocijas un domas, kuras sākotnēji var likties nepieņemamas. Un tad, kad jūs abi jutīsieties kopā brīvi un draudzīgi, nesteidzināsiet viens otru, notiks arī orgasms.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!